Microsoft’tan yeni yapay zeka hamlesi: Benim için konuş!

0
234 Okunma

Yapay zeka hayatımızın her alanına nüfuz ediyor. Microsoft Windows 11’i yapay zeka özellikleriyle donatmaya devam ediyor. Şimdi de akıllara durgunluk veren yeni bir hamle daha yaptı. Artık Windows 11’in test edilen yeni özelliği Speak for me ( Benim için konuş) sayesinde bilgisayarınızla konuşabileceksiniz. İşte detaylar…

Windows 11 Benim İçin Konuş nasıl kullanılır?

Microsoft Windows 11 için son olarak şirket, kullanıcının sesiyle konuşan bir erişilebilirlik özelliği üzerinde çalıştığını duyurdu. Özellik aşamalı olarak erişime açılacak. Microsoft bilgisayarınızla konuşacağınız bu desteği, Speak for Me (Benim İçin Konuş) olarak adlandırıyor.

Windows 11’in son Insider Preview sürümünde ortaya yepyeni bir özellik çıktı. Buna göre Microsoft, kullanıcıların kişisel seslerini işletim sistemine taşımak istiyor. Artık Windows 11’de “Benim İçin Konuş” adlı yeni erişilebilirlik özelliği sayesinde metinleri robot yerine kendi sesinizle dinleyebileceksiniz.

Microsoft’un bir sonraki versiyonunun adı açıklandı. Hayır Windows 12 değil!

Halihazırda Microsoft’un arşivinde birçok robotik ses mevcut. Bu arşivde İngilizce başta olmak üzere farklı dillerde kullanılabilen bu robot sesler de bulunuyor. Bu sayede kullanıcıların istedikleri metinleri sesli olarak dinlemelerine imkan sunuyor.

Microsoft’un test ettiği Benim için konuş özelliği ile birlikte bunu bir adım öteye taşımayı planlıyor. Artık bu özelliği her kullanıcıya özel hale getirmek istiyor. Teknoloji devi, Windows 11 kullanıcılarının “kendi sesli avatarlarını oluşturmalarına ve kendi seslerini korumalarına” izin vermeyi planlıyor.

Bu destek ne yazık ki şu anda kararlı sürümde mevcut değil. Windows 11 build 26052 (Canary ve Dev) paketinde yer alan özellik hala geliştirme aşamasında. Ancak şirket kullanıcıların çok daha kişisel bir deneyim yaşaması için adım atabilir.

Çünkü yapay zeka algoritmalarının eğitilmesi için şirketlerin veri havuzunda birçok kişisel veriyi toplaması gerekiyor. Hal böyle olunca yapay zekanın bu hamlesi bazı etik tartışmaları da beraberinde getirecek gibi duruyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda görüşlerinizi paylaşmayı unutmayın!

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz