Microsoft’un bir sonraki versiyonunun adı açıklandı. Hayır Windows 12 değil!

0
261 Okunma

Microsoft şirketi ilerleyen günlerde yeni bir Windows işletim sistemini kullanıcılar ile paylaşacak. Pek çok kişinin merakla beklediği bir sonraki sürümün adı konuşulanlar arasındaydı. Ancak şirket  bugün bu söylentilere bir son verdi. Sonraki sürümün adı Windows 12 olmayacak. Peki beklenen sonraki sürümün yeni ismi ne? İşte detaylar…

Windows’un yeni güncellemesinin adı Windows 11 sürüm 24H2 olarak belirlendi!

Microsoft, bugün bir önizleme derlemesi yayınladı. Bu derlemede Windows Insider programını kullanan kullanıcılar Ayarlar > Sistem > Hakkında adımlarını takip ettiklerinde yeni sürüm numarası olan 24H2 olduğunu görecekler. Bu sürüm yani Windows 11 sürüm 24H2 bu yılın yıllık özellik güncellemesi olduğu anlamına geliyor.

Bu sürümün 2024 yılının ikinci yarısında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Daha önce yapılan tahminlerde Microsoft’un bu güncellemesinin adının Windows 12 olacağı belirtiliyordu. Ancak Windows 11 kullanan kişilerin yeni bir sürüme yönlendirilmesinden daha ziyade kolay bir şekilde güncelleme yapabilmeleri baz alındı. Microsoft’un yaptığı doğrulama ise Windows 12 yönündeki söylentilerin doğru olmadığını gösterdi.

Bu yılın ikinci yarısında piyasaya sürülecek olan yeni sürümün, özellik güncellemesi olarak sunulması tüm Windows 11 kullanıcılarının rahat bir şekilde güncelleme yapabilmesine olanak sağlayacak.

Bu güncelleme beraberinde yapay zeka robotunun kullanımını daha da kolaylaştıracak. Bununla birlikte öncekinden daha fazla ayar kontrol paneli gibi iletişim kutularından Ayarlar uygulaması ile birleşecek. Windows 11 sürüm 24H2  beraberinde pek çok iyileştiremeye de olanak sağlayacak.

Windows 11, iki uygulamasına veda ediyor!

Önümüzdeki günlerde Microsoft’un, yeni Windows 11 sürümü ile alakalı yapacağı açıklamalar ile daha fazla ayrıntı hakkında bilgi sahibi olabileceğiz. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Şirketin Windows 11 in gelecek yeni sürümü ile alakalı beklentileriniz neler? Düşüncelerinizi aşağıda bulunan Yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz