X, Twitter’ın 3 yıllık görüntülerini sildi

0
81 Okunma

Adı X olarak değiştirilen popüler sosyal medya uygulaması Twitter‘da eskiden paylaşılan görüntüler silindi.

Twitter’dan 3 yıllık görüntü verisi silindi!

Elon Musk, Twitter’da yaptığı değişiklikler ile gündemde olmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce popüler sosyal medya platformunun adını X olarak değiştiren Elon Musk, geçtiğimiz günlerde de X’ten engelleme özelliğini kaldıracağını belirtmişti. Şimdi ise X ile ilgili bir başka ayrıntı ortaya çıktı.

twitter

Öncesinde Twitter adı ile bilinen ve yakın zamanda X adını alan platform, 2011 ve 2014 yılları arasında sitede yayınlanan görüntüleri göstermekte sorun yaşıyor. 

Bu ayrıntı ise Cumartesi günü X kullanıcısı Tom Coates‘in Ellen DeGeneres’in 2014 yılında Oscar töreninde paylaştığı ve kısa sürede “en çok retweet” rekorunu kıran ünlü öz çekimin artık görüntülenmediğini belirtmesiyle ortaya çıktı.

Popüler platform Twitter, 2011 yılına kadar dahili olarak resim yüklemeyi desteklemiyordu, bu nedenle o tarihten önce yardımcı bir dizi resim yükleme hizmeti ortaya çıktı. Bunlardan biri olan TwitPic, 2014 yılında kapandı. Dolayısıyla bu barındırılan görseller çoktan yok oldu, ancak şimdi de 2011-2014 yılları arasında doğrudan Twitter’a gönderilen görsellerin de yok olduğu görülüyor.

twitter X uygulaması

Bir görüşe göre, şirket yakın zamanda gerçekleştirdiği yeniden markalama çalışması kapsamında siteyi X.com’a taşımaya çalışırken bir şeyler fena halde ters gitti. Bu durumun Twitter’ın bağlantılar için önizlemeler gösteren ve 140 karakter sınırını etkilemeden fotoğraf eklenmesine izin veren “gelişmiş URL zenginleştirme” özelliğini eklediği zamana denk geldiğine dikkat çekelim.

Peki siz X platformunda yaşanan bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz