Sosyal medyada fazla beğeni ve takipçi için harika bir profil resmi nasıl oluşturulur?

0
125 Okunma

Sosyal medyaya yüklenen harika profil fotoğrafları insanların sizi takip etmek isteyip istemediklerine karar vermelerini kolaylaştırır. Peki sosyal medyada popüler olmak için neler yapmak gerekiyor? 

Sosyal medyada popüler olmak için fotoğraf ipuçları

Yüklediğiniz fotoğraflar kim olduğunuz hakkında çok şey anlatır. Paylaşımlarınız profilinizi ziyaret eden bir kişi için ilk izlenimdir, bu nedenle sonrasında silmek isteyeceğiniz fotoğrafları yüklemeden birkaç defa düşünün.

sosyal medya

  • Harika fotoğraf yükleme ile ilgili ilk kural, profil resminin tamamen yüzünüzle ilgili olmasıdır. Çektiğiniz fotoğrafta yüzünüzün çerçeveyi doldurduğundan ve gerçek hayattaki gibi göründüğünden emin olun. Bu konuda Facebook veya Linkedln gibi platformlarda profil fotoğrafı şeçiyor gibi düşünün.
  • Fotoğraf çekerken gülümsemek en iyisidir. Ancak yüklediğiniz fotoğrafa uygun açıklama da yazdığınızda her şeyi tamamlamış olursunuz.
  • Çoğu platform artık dairesel profil resmi kullanmayı tercih ediyor. Yüklediğiniz fotoğrafta yüzünüzün dairesel alanda görülüp görülmediğine dikkat edin.
  • Profil resminiz ile eşleşen uyumlu bir kapak fotoğrafı yüklemeyi unutmayın. Facebook, X ve Linkedln gibi uygulamalar profil fotoğrafınızın dışında kapak resmi de yüklemenize izin veriyor.
  • Tüm sosyal medyalarda kullanabileceğiniz rahat bir fotoğraf tercih edin.

Sosyal medyada öne çıkmak için doğru fotoğraflar kullanmak önemlidir. Fotoğraflar ile ilgili önerilerimiz bu şekildeydi.

Peki siz sosyal medyada fotoğraf yüklerken nelere dikkat ediyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz