Yabancı dil öğrenmek isteyenler için 5 uygulama

0
430 Okunma

Yeni bir dil öğrenmenin çeşitli zorlukları olabiliyor. Kelime dağarcığı, dil bilgisi ve diğer bilgileri öğrenmeye çalıştığınız süreçte çeşitli kaynaklara ihtiyaç olabiliyor. Ancak bu konuda birçok yardımcı mobil uygulama mevcut. Sizler için yabancı dil öğrenirken kullanabileceğiniz en iyi 5 mobil uygulamayı derledik.

Busuu

Busuu, hem dil öğrenmek hem de pratik yapmak isteyen kullanıcılar için başarılı bir alternatif. Uygulamanın birden fazla dil desteği bulunmakta. Ayrıca kelime dağarcığınızı ve dil bilginizi geliştirmek gibi temel ögeleri içeren Busuu’da eğitiminizi tamamlamanıza yardımcı olacak diyaloglar ve yazma dersleri de bulunmakta.

Memrise

Memrise; İngilizce dışında Fransızca, Rusça, Çince, Japonca gibi pek çok dil için kullanılabiliyor. Uygulama kelime bilgisini geliştirmeye yardımcı olurken, öğrenmenin kalıcılığını sağlamak adına kullanıcısına sürekli olarak testler sunmakta. 35 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan uygulama öğrenmenin görsel ve işitsel metalar ile desteklenmesi amacıyla video ve ses ögeleri de kullanmakta.

Duolingo

Yabancı dil uygulamaları içinde adından oldukça fazla söz edilen Duolingo, beğenilen tasarımı ve eğlenceli kullanımı ile dikkat çekiyor.  Günlük dersler ve alıştırmalarla size eğitim imkanı sunan uygulama, yeni kelimeler ve dil bilgisi kurallarını gösteren küçük oyunlarla da öğrenebilmenizi kolaylaştırıyor.

Babbel

Babbel, Türkçe dahil olmak üzere toplamda 14 farklı dil öğrenimi için kullanılabiliyor. Genel olarak 10-15 dakika süren derslerde ilgi alanlarınıza göre yeni kelimeleri keşfedebilir, iş ya da seyahat gibi amaçlarda kurslara katılabilirsiniz.

Voscreen

Voscreen; çizgi film, sinema filmi, belgesel, dizi film gibi programlardan aldığı bölümleri belirli seviyelere göre kategorize ederek kullanıcısına kısa videolar olarak sunmakta. Rakiplerinin aksine kısa video kesitleri ile dil öğretmeye çalışıyor.

Ebeveynlere yönelik uygulamalar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz