Yanlışlıkla atılan tweet’e çözüm geliyor: Tweeti geri al özelliği

0
409 Okunma

Heyecanla yazdığımız bazı tweetleri bazen silmek zorunda kalabiliyoruz. Birçok sosyal medya uygulamasında bulunan içeriği düzenle özelliği maalesef Twitter’da yok. Düzenleme özelliği hala bu platforma gelmedi. Fakat bir müjdemiz var! Artık “Tweeti geri al” özelliği geliyor.

Yanlışlıkla attığınız tweetler için “Tweeti geri al” özelliği geliyor

tweeti geri al özelliği

Jane Manchun Wong kullanıcılara müjdeli bir haber verdi. Yeni özellik haberleri ile sık sık gündeme gelen Twitter’a, bu kez “Tweeti geri al” özelliğinin geleceğini söyledi. Henüz test aşamasında olduğu düşünülen özellik hakkında resmi bir bilgi yer almıyor.

Sızıntı Jane Manchun Wong tarafından yayınlanan bir video ile gerçekleşti. Sızıntıya göre paylaşım yaptıktan sonra karşımıza çıkan ekran da gözükecek bildirim için geriye doğru sayan bir sayaç dahil olmuş. Bu sayede zamanlayıcı dolmadan gönderdiğiniz tweeti geri almanız mümkün olacak. Ancak henüz test aşamasında görünen bu özellik için size ayrılan süre oldukça kısa. Yani eğer geri almak isterseniz buna saniyeler için tepki vermeniz gerekecek. Tweeti geri al özelliğinin, tweeti silme işleminden ayıran taraf; tweeti hiç atılmamış gibi platformdan adeta yok etmek. Normalde bir tweet atıp sildiğiniz pişmanlığınız sürekli karşınıza çıkabiliyor. Çünkü sadece erişi kapanıyor fakat tweet bir süre daha görüntüleniyor.

Twitter’a alışveriş özelliği geliyor!

Peki Twitter için içerik düzenleme özelliği neden gelmiyor? Bu konu ile ilgili geçtiğimiz yıl Twitter CEO’su Jack Dorsey bir açıklama yapmıştı. Açıklama da şu ifadeler yer alıyordu;

“İlk etapta düzenleme yapmamamızın nedeni, SMS üzerine kurulu olmamız, kısa mesajlar üzerine inşa edilmiş olmamızdır. Bir kısa mesaj gönderdikten sonra geri alamazsınız. Dolayısıyla, bir tweet gönderdiğinizde de onu geri alamazsınız. Bu yüzden belki göndermede 5 ila 30 saniyelik bir gecikme uygulayabiliriz. Böylelikle, pencerede düzenleyebilirsiniz.”

İfadelerden de yola çıkıldığında “Tweeti geri al” özelliğinin yakın zamanda gelmesi muhtemel görünüyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz