Yapay deriden üretilen ilginç telefon kılıfı

0
663 Okunma
ilginç telefon kılıfı

Akıllı telefonları elimizden düşürmüyoruz. Bu noktada kılıf kullanmak ise kaçınılmaz oluyor. Telefon kılıflarını seçmek de bir o kadar önemli oluyor. Zira şarj eden kılıflardın, silikon kılıflara birçok isteğe göre kılıflar da çeşitlenebiliyor. Bunun kapsamında geliştirilen ilginç telefon kılıfı deri yapısıyla dikkat çekiyor.

Bu detayların akabinde tasarım olarak en ilginç ürün ise şüphesiz yapay deriden üretilen akıllı telefon kılıfı diyebiliriz. Skin-On Interfaces olarak adlandırılan ürün biraz ürkünç olsa da yine de bir devrim niteliğinde sınıflandırılabilir.

İlginç telefon kılıfı

Yapay deri ve sensörleriyle ilginç telefon kılıfı

Mobil cihazlardaki hassasiyeti artırmayı hedefleyen proje bilgisayar touchpad’i ve robotlarda da kullanılabiliyor. Proje aslen akıllı telefonlardaki dokunma hassasiyetini artırmayı planlıyor. Zira derinin farklı katmanları bulunuyor ve bu sensörlere gelindiğinde dokunmatiklik kaybı yaşanabiliyor. Skin-On Interfaces sayesinde hassasiyeti artırılan cihazlarda işlemlerinizi yapmak çok daha keyifli bir hal alıyor.

İki farklı versiyonu bulanan bu ürünün, ilki daha iyi bir dokunma deneyimi sağlarken diğeri daha basit versiyon diyebiliriz. Yapay deri, insanlardan elektronik cihazlara gelişmiş dokunma hissini aktarmak için tasarlandı. Örneğin kılıfa uygulanan basit bir sıkma hareketi cihazı uyandırmaya yeterken, daha yüksek basınçlı bir sıkma sinirli olmayı gösteriyor olabilir. Bu noktada farklı sensörleri içinde barındıran ürün, silikon yapısıyla da bu deneyimi artırmayı hedefliyor.

İlginç telefon kılıfı

Bilgisayarlarda da kullanılabilen bu ürün, dokunma ve duygular noktasında size farklı şeyler vaat ediyor. Ürünün yayınlanan videosunda da birçok alanda kullanıldığı görülüyor. Ama en dikkat çekeni şüphesiz telefon kılıfı olarak kullanılması.

Projenin ekibinde yer alan araştırmacılar, akıllı saatler için bile bu yapay deri kılıfı kullanabilir olduğunu söylüyor. İlerleyen yıllarda geliştirilmesi hedeflenen kılıfların, dokunmatik sensör deneyimini artırması hedefleniyor.

Akıllı telefon teknolojisi 6 milyon kişiyi kurtarabilir!

Söz konusu projenin videosu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz