Akıllı telefon teknolojisi 6 milyon kişiyi kurtarabilir!

0
161 Okunma
akıllı telefon teknolojisi

Teknoloji her ne kadar çok hızlı gelişiyor olsa da söz konusu gelişmemiş ülkelere gelince temiz suya erişim bile oldukça zor bir hal alıyor. Hindistan’daki ve Uganda’daki toplum sağlığı çalışanları akıllı telefon teknolojisi kullanarak hayatlarını kaybeden anne ve bebeklere odaklanıyor.

Peki bu nasıl olacak? Öncelikle veri analitiği ve risk haritalarını ele alınacak projeyle beraber sosyal medya trendleri kullanılacak. Bu sayede annelerin ve bebeklerin hayatlarını kurtarmaya yardımcı olacak uygulamalar akıllı telefonlar ve tabletlere entegre edilecek. Maalesef ki hala doğum anında sağlıksız koşullardan kaynaklı olarak anneler ve bebekler ölebiliyor.

akıllı telefon teknolojisi

Akıllı telefon teknolojisi ile kadınlar ve bebekler kurtulacak

Sağlık çalışanlarının ellerinde yer alan akıllı telefonlarla risk haritası oluşturma ve inceleme ile birlikte sosyal medya trendlerinden de besleniyor olacak. Annelere ve çocuklara ulaşmak için gerçek zamanlı risk haritalarını ulaşmak için kullanılacak olan akıllı telefonlar, yerel bazda hastalıkların öngörülmesini ve yayılmadan ortadan kaldırılmasını sağlayacak.

Dünya Sağlık Örgütü, UNICEF, Dünya Bankası ve diğerleri tarafından desteklenen 100 milyon dolarlık proje, toplamda 10 ülkeye yayılması planlanıyor. 2030 yılına kadar ise 6 milyon kadın ve çoğun erken ölümlerinin önlenmesi hedefe alınmış durumda.

Gelişen sağlık teknolojilerinin yanında geçen haftalarda yayınlanan BM rakamları korkunç bilançonun altını çiziyor. Rakamlara göre, hiç olmadığı kadar kadın ve bebek hayatta kalmasına rağmen, yine de bir bebek veya anne adayı kadınların her 11 saniyede bir öldüğüne işaret ediyor.

Yayınlanan Resmi raporda, anne ölümlerinin rakamları Sahra altı Afrika’daki kadınlarda daha yüksek olduğunu gösteriyor. Söz konusu bölgelerde gelişmiş ülkelere göre yaklaşık 50 kat daha fazla ölümler ile karşılaşılıyor.  Bunun yanında bir de bebeklerin yaşamlarının ilk aylarında ölme ihtimalinin 10 kat daha fazla olduğu bildirildi. Bu ise hala bir şeylerin doğru bir şekilde ilerlemediğini, atılması gereken daha çok adımın olduğuna işaret ediyor.

Kısa sürede vücut taraması yapan cihaz: RaDoTech

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz