Yapay zeka akımına X de katılıyor!

0
103 Okunma

Elon Musk’ın son aylarda üzerinde çalıştığı yeni yapay zeka, xAI, nihayet gün yüzüne çıktı. Musk’ın Twitter’ın adını bile X olarak değiştirmesi, bu girişimin ne kadar büyük bir etki yaratacağının sinyallerini vermişti.

Elon Musk

Grok yakın gelecekte daha fazla kullanıcının kullanımına sunulacak

Bugün Musk, Yapay Zeka Güvenlik Zirvesi’nde yaptığı konuşmada xAI’nin ilk modeli olan Grok’u resmen duyurdu. Bu yapay zeka, özellikle ChatGPT gibi diğer yapay zekalı sohbet robotlarına benzerken, Musk iddialı bir şekilde Grok’un “var olanların en iyisi” olduğunu belirtti.

Grok, internet üzerinde gezinebilme yeteneği sayesinde belirli konularda en güncel bilgileri sağlama amacını taşıyor. Musk, Grok’un X’te paylaşılan bilgilere “gerçek zamanlı” erişim sağlayacağını ve bu avantajın diğer yapay zeka modellerine göre önemli bir fark yaratacağını vurguladı.

Musk, ayrıca Grok’un yanıtlarında mizah kullanımına özel bir vurgu yaptı. Musk’a göre Grok’u OpenAI, Microsoft, Google, Snap, Meta gibi diğer yapay zeka sohbet robotlarından ayrılacak olan özelliği, yanıtlarındaki mizahi dokunuşlar olacak.

xAI’nin ilk modeli, şu anda sadece belirli bir kullanıcı grubu için kullanımda olsa da Musk, erken beta sürümünden çıkar çıkmaz tüm X Premium+ abonelerine sunulacağını doğruladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz