Yapay zeka ile çalışan çamaşır makinesi denedik

0
3.474 Okunma

LG düzenlediği bir etkinlikte çamaşır makinelerindeki yeni özellikleri tanıttı. Biz de Pembe Teknoloji olarak bu etkinliğe katıldık ve tüm yeniliklere yakından baktık. Ayrıca LG çamaşır makineleri ile ilgili, mikrofonlarımızı LG Electronics Türkiye Beyaz Eşya Satış Müdürü Mustafa Kılıç‘a da uzattık.

LG’nin çamaşır makinelerinde yapay zeka ile çalışan TurboWash 360 özelliği ve bakterileri yokeden Steam teknolojisi gibi birçok yenilik bulunuyor.

Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri bu keyifli video ile baş başa bırakalım. İyi seyirler…

LG çamaşır makineleri teknoloji dolu!

Hayatı Güzelleştiren Yenilikler sloganı ile yola çıkan LG, tüketicilerini yeni teknolojilerle buluşturuyor. LG çamaşır makineleri şimdi Steam özelliği ile öne çıkıyor. Bu özellik alerjik reaksiyona neden olan ev akarlarını ve enfeksiyonlara yol açan bakterileri yüzde 99.9 oranında yok ediyor.

Steam özelliği ile ilgili konuşan LG Electronics Türkiye Beyaz Eşya Satış Müdürü Mustafa Kılıç şunları söyledi:

“Ev akarı ve bakterilerin yok edilebilmesi için bulundukları ortamın tamamına eşit ısı vermek gereklidir. Yani, bir çamaşır makinesinde giysilerinizi yıkarken, ancak ve ancak makinenin kazanının tamamına 60 derecelik ısı uygularsanız başarılı olabilirsiniz. Bu, maalesef ki, klasik çamaşır makinelerinde mümkün olmayan bir durum. İşte LG Steam teknolojisine sahip çamaşır makineleri ile bunu sağlıyor. Kazanın tamamına 60 derecelik buhar vererek giysilerdeki alerjenleri yüzde 99,9’luk oranda ortadan kaldırıyor”

Steam özelliğine sahip makinelerin sırrı sahip oldukları buhar jenaratörü. Suyu buhara çeviren jenaratör, yıkma teknolojini de bir adım öteye taşımış oluyor. Steam özelliğinde, yıkama sırasında buhar, deterjan ile karıştırılıyor, mümkün olduğu kadar verimli bir şekilde çözülüyor ve ürünün liflerine derinlemesine nüfuz etmesini sağlıyor.

Buhar fonksiyonu, tamburun tüm yüzeyinde 50-60 derece sabit sıcaklık oluşturarak bilinen tüm alerjenlerin yok edilmesini sağlıyor. Hipoalerjenik Yıkama ve Buharla Ek Yıkama seçenekleri çamaşırları tarttıktan, tambura 20 dakika boyunca buhar verilmesini sağlıyor. Böylelikle, 60 derecede sıcaklığa maruz kalan alerjenler yok oluyor.

Steam teknolojinin içinde bir de SteamRefresh özelliği buşunuyor. Bu da giysilerdeki kırışıklıkları ve kokuları 20 dakika içinde gidermeye yardımcı oluyor. SteamSoftener özelliği ise doğal buhar kullanarak yumuşatıcıya gerek kalmadan giysileri ilk günkü yumuşaklığına kavuşturuyor.

LG ile çamaşırda yapay zeka dönemi

Ayrıca yapay zekalı AI DD teknolojisini kullanan makineler, konan her yükün ağırlığını ve kumaş özelliklerini belirliyor. Böylece daha başarılı bir temizlik ortaya çıkıyor.

AI DD teknolojisi, yirmi bin parçayı içeren kullanıcı deneyimi bilgilerinden yararlanıyor. En iyi yıkama döngüsünü sağlamak için her bir yıkamadaki giysilerin hacmine ve inceliğine bağlı özel ayarları uyguluyor. Bu da, yıkama esnasında kıyafetlerin uğradığı zararı yüzde 18 oranında azaltarak, olağan üstü temizlik sağlamanın yanı sıra, gardırop ömrünü uzatıyor.

Son olarak TurboWash 360 özelliği ise kısa sürede çamaşır yıkama işlemini bitirmek isteyenler için ideal. Bu özellik sayesinde, tam yıkama döngüsünü tamamlamak sadece 39 dakika sürüyor. Çamaşır makineleri, aynı anda daha fazla leke ile mücadele etmek için 3D Multi Sprey, su fışkırmasını eş zamanlı olarak dört farklı yöne çekerek giysilerin daha kısa sürede temizlenmesine yardımcı oluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz