O kişiler bundan sonra Instagram’a giremeyecek!

0
466 Okunma
o-kisiler-bundan-sonra-instagrama-giremeyecek

Instagram dokuz yıl sonra aldığı kararla, reşit olmayan çocukların uygulamaya girişini engelleyecek. Bu kararı almalarının asıl nedeni çocukları sosyal medyadaki tehlikelerden korumak. Bugünden itibaren Instagram, yeni kullanıcılarından doğum tarihlerini girmelerini isteyecek. Uygulamada hesap açmak isteyen bireylerin 13 yaşından küçük olması halinde girişleri engellenecek.

o-kisiler-bundan-sonra-instagrama-giremeyecek

Bilindiği üzere Facebook yakın bir zaman önce Instagram’ı satın alıp bünyesine katmıştı. 1 milyardan fazla kullanıcıya ev sahipliği yapıyor. 13 yaşından küçük kullanıcıların uygulamayı kullanmasını kesin bir şekilde yasakladı. Bu konu uzun zamandır tartışılıyordu ve nihayet beklenen ilk adım geldi…

Instagram yaş sınırlaması resmen geldi

Uygulamaya yaş sınırı artık kesin bir şekilde geldi. Ancak, mevcut kullanıcılara yaşlarını sormayacak.

o-kisiler-bundan-sonra-instagrama-giremeyecek

Bu gelişmenin yanında yeni özellikler de mevcut. Sosyal medya devinin daha sonra yapmayı duyurdukları ayarlar kısmında yapılacak, genç kullanıcılar için yeni gizlilik kontrolleri hakkında eğitim sunmak için yaş bilgisi kullanmaya başlayacak. Ayrıca yalnızca takip ettiğiniz kişilerin size mesaj göndermesine, sizi bir gruba eklemesine veya hikayenizi yanıtlamasına izin verme seçeneği de eklenecek yenilikler arasında.

Dünyada teknolojiye yön veren güçlü kadınlar

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz