Yaşam kalitenizi arttıracak 5 teknolojik alışkanlık!

0
224 Okunma
yaşam kalitenizi arttıracak teknolojik alışkanlıklar ön başlık

Teknoloji deyince aklımıza hayatı kolaylaştırması kadar verdiği zararlar da geliyor. Bağımlılık, bilgilerinizin çalınması, sağlık sorunları gibi dezavantajlar bunlardan birkaçı. Peki teknolojiyi sadece yararımıza kullanmak mümkün mü? Hiçbir zarar görmeden teknolojinin sadece nimetlerinden faydalanmak mümkün mü? Bu sorunun cevabı sizde saklı. İşte teknoloji sayesinde yaşam kalitenizi arttıracak alışkanlıklar.

Yaşam Kalitenizi arttıracak teknolojik alışkanlıklar

yaşam kalitenizi arttıracak teknolojik alışkanlıklar

Bilgi güvenliği için iki faktörlü doğrulama kullanın

Birçok sosyal medya kanalı ve Google hesabı tüm bilgilerinizi gerçek anlamda güvende tutmak için size bir seçenek sunar. Bu seçeneğin adı iki faktörlü doğrulama. Bu seçenek sayesinde sosyal medya hesaplarınızın ya da Google hesabınızın şifre bilgilerini çaldırsanız dahi güvende kalırsınız. Bugün bir çoğumuz özel yazışmalarımızdan, fotoğraflarımıza kadar birçok bilgiyi dijital ortamda tutuyoruz. Herhangi bir bilgi güvenliği zararı görmemek için iki faktörlü doğrulama gibi seçenekleri kullanarak kendimizi güvenceye alabiliriz.

Sosyal medya bağımlılığının önüne geçin

Sosyal medya platformları her ne kadar sizi uzun süre uygulamada tutmak istese de bunun tam tersi özelliklere de sahiptir. Örneğin Instagram, bağımlılığın önüne geçmek için belirlediğiniz zaman aralıklarında size otomatik uyarı gönderir. Ayarlar kısmından düzenleyebileceğiniz bu seçenek ile gün içerisinde gereğinden fazla sosyal medya ziyaretini engellemeniz mümkün.

Dijital zamanınızı takip edin

24 saat boyunca telefonunuzu kaç kez elinize alıyorsunuz? Sayamazsınız öylee değil mi? Neredeyse hiç elinizden düşmeyen telefonlar ile gün boyu ne yaptığınızı düşündünüz mü? Akıllı telefonlardan ekran aktivitelerinizi tutan özel bir alan vardır. Bu alanda en çok hangi uygulamayı kullandığınızı ve ne kadar zaman geçirdiğinizi görebilirsiniz.

Mobil uygulamalar arasında doğru tercih yapın

Akıllı telefonlarda artık milyarlarca ücretsiz mobil uygulama bulunuyor. Hayatının her alanında kullanacağınız bu mobil uygulamalar içinde sadece zaman öldüren oyunlar yerine çeşitli uygulamalara yer verin. Diyet, spor, bütçe ve planlama gibi uygulamalar ile hayatınızı daha düzenli hale getirmeniz mümkün.

Akıllı telefon kullanımınıza bir düzen getirin

Birçok insanın en çok yaptığı hata uyanır uyanmaz telefonunuza bakmak. Aynı şekilde gözlerini kapanıncaya kadar telefonu elinden bırakamamaktır. Araştırmalarla da kanıtlanmış olan bu iki zararlı alışkanlık sizi ve sağlığınızı olumsuz etkiliyor. Kendinize bir ritüel belirleyerek belli saatlerde telefondan uzak durabilirsiniz. Sürekli gelen bildirimler sizi telefona yönlendiriyorsa; geceleri telefonunuzu sessize alabilir ya da kapatabilirsiniz. Aynı şekilde haftasonları bir gün telefonunuzu kapatarak kendize ve ailenize zaman ayırabilirsiniz.

Araştırma sonuçlandı: İnsanlar gününün üçte birini mobil uygulamalara ayırıyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz