Yatak odanızı düzenleyerek uyku kalitenizi arttırın!

0
174 Okunma

Yataktan uykunuz almış ve dinlenmiş bir şekilde kalkmanız, gün içerisindeki performansınızı kesinlike etkileyecektir. Fakat günde 7 saat uyuyor olmanız yeterli uyuduğunuz anlamına gelmez. Uyku kalitesi uyurken ne kadar dinlendiğiniz ile ilgilidir. Yeteri kadar uyumanıza rağmen kendinizi dinlenmiş hissetmiyorsanız, kaliteli bir uykunuz yok demektir. Yatak odanızı baştan düzenleyerek ve eksiklikleri tamamlayarak uyku kalitenizi arttırabilirsiniz.

Uyku kalitesini arttıracak eşyalar

Öncelikle yatak odanızın gün içinde yeterince güneş ve hava almasına özen gösterin. Uyumadan önce odanızı mutlaka havalandırın. Çok kuru veya çok nemli ortamlar sağlıklı nefes alımınızı engeller buda sağlıklsız bir uykuya sebep olur. Eğer odanız çok kuruysa nemini arttırmak için buhar makinesi satın alabilirsiniz.

Yatak, yastık ve nevresim seçimi çok önemli!

 

Yatak ve yastık gibi sürekli kullandığınız malzemelerin vücudunuz ile uyum sağlaması çok önemli. Kimi insan sert yatakta rahat ederken kimileri daha yumuşak yatakları sevebiliyor. vücudunuzun şekline göre doğru yastık ve yatağı kullanın. Aksi takdirde bütün gece rahatsız uyuduğunuz için vücudunuz dinlenmeyebilir. Bir diğer önemli konu ise kullandığınız nevresim takımıdır. teninize değen bu kumaşların içeriğinin pamuk veya ipek olmasına özen gösterin. Özellikle yaz aylarında tercih edeceğiniz pamuk nevresimler daha rahat uyumanıza yardımcı olur.

Karartma perdeler kullanın!

Işık, uyku hormonlarınızın çalışmasını engeller. Yatak odanızda mümkün olduğunca gece lambası kullanmamaya özen gösterin. Ayrıca dışarıdan gelebilecek ışıklara engel olmak için karartma perdeler kullanabilirsiniz.

Çok gürültülü alarm ve saatlerden uzak durun!

Odanızda sürekli gürültü yapan ögeleri çıkartın. Özellikle gürültülü çalışan saatlerinizi, sessiz saatler ile değiştirin. Sabahları kalmak için kullandığınız aşırı gürültülü müzikler yerine daha sakin melodiler seçmeye çalışın. Bunlar sizi birden uyararak gergin bir gün yaşamanıza sebep olabilir. Akıllı çalar saatler artık yavaş yavaş uyunmanızı sağlamak için gün ışığı teknolojileri kullanıyor. Sizde kendinize ve bütçenize uygun çalar saatler satın alarak sabahları daha huzurlu uyanabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz