Yazılım devi Microsoft’tan kullanıcılarına kötü haber

0
188 Okunma

Yazılım devi Microsoft, 11 Temmuz 2017 tarihinde Windows Phone 8.1 desteğini sona erdirmiş ve mobil işletim sistemi için güncelleme yapmayı bırakmıştı. Yazılım devi şimdi de uygulama mağazasının kapanış tarihini açıkladı.

Windows Phone 8.1 uygulama mağazası kapanıyor ile ilgili görsel sonucu

Microsoft, Windows Phone 8.1 uygulama mağazasının 16 Aralık 2019 tarihinde kapanacağını resmen açıkladı. Bu tarihten itibaren cihazlara uygulama indirmek imkansız olacak.
Microsoft’un destek sayfasında yer alan yeni bilgilere göre Windows Phone 8.1 yüklü akılloı cihazlar için Windows Phone Store, 16 Aralık 2019 tarihinde kapanacak. Yani bu tarihten sonra kullanıcılar cihazlarına uygulama indirip yükleyemeyecekler.

Windows Phone 8.1 uygulama mağazası kapanıyor ile ilgili görsel sonucu

Windows 10 Mobile’a geçin

Daha önceden yüklenmiş olan uygulamalar çalışmaya devam edecek ancak uygulamaları kaldırıldıktan sonra geri yüklemek hiçbir şekilde mümkün olmayacak. Microsoft kendi kullanıcılara cihazlarını Windows 10 Mobile‘a yükseltmelerini konusunda önerilerde bulunuyor.
Tüm bunlarla birlikte şirketin 10 Aralık 2019 tarihinde Windows 10 Mobile desteğini de tamamen sona erdireceğini hatırlatmış olmakta fayda var.
Fakat uygulama mağazasına erişim bir süreliğine de olsa açık kalacak.

Windows 10 Mobile ile ilgili görsel sonucu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz