Yemek yapmayı kolaylaştıran 3 mutfak aleti!

0
355 Okunma

Mutfağın bir sanat olduğunu düşünürsek, her yemek yapış aslında bir sanat eserini ortaya çıkarmak anlamına geliyor. Böyle baktığımızda yemek yapmak çoğu zaman çok daha keyifli olabilir. Ancak işten eve yorgun geldiğimizde böyle düşünmek kolay değil. Yemek yapmayı seven biri bile hazırlamak için çok uzun süre vakit harcamak istemiyor. Bu yüzden de pratik, kolay yapılabilen tariflere yöneliyor. Ancak günümüz teknolojilerinin mutfağı farklı bir yere taşıdığını unutmayın. Seçeceğiniz iyi bir mutfak aleti kısa sürede çok güzel yemekler yapmanıza yardımcı olabilir.

İşte kısa sürede harika yemekler yapmanızı sağlayabilecek üç mutfak aleti.

Pilav pişirici

Annelerimizden anneannelerimizden gördüğümüz kadarıyla pilav ocakta pişer ve çoğu zaman iyisini yapmak biraz zordur. Yeni çıkan pilav pişiricilerle bu işi makineye bırakıyoruz. Bu pişiriciler aynı zamanda buharda pişirilmesi gereken sebzeleri de pişirme yeteneğine sahip.

Sıcak hava fritözü

Patates ve tavuk gibi yiyecekleri bu yeni nesil fritözlerle pişirmek oldukça kolay. Hem de bu sırada yoğun kokuya maruz kalmıyorsunuz. Ayrıca sıcak hava fritözlerinin yiyecekleri daha az yağlı olarak kızartması sağlık açısından da oldukça önemli. 

Elektrikli düdüklü tencere

Düdüklü tencere ile yemek yapmak uzun saatler gerektiriyor. Harika yemeklerin çıktığı düdüklü tencereler artık elektriklendi ve pişme süresi kısaldı. Bunun için elektrikli bir düdüklü tencereye şans vermeyi deneyebilirsiniz. Öğün geçiştirmek için hazırlayacağınız iyi bir sandviç süresinde çok daha sağlıklı bir yemek yapabilirsiniz. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz