Yemeksepeti kullanıcı bilgileri satılıyor mu?

0
359 Okunma
yemeksepeti

25 Mart tarihinde büyük bir siber saldırı ile karşı karşıya kalan Yemeksepeti, kullanıcıların bilgilerini hackerlara çaldırmıştı. Kullanıcıları bir hayli tedirgin eden bu durumdan kötü haber geldi. Alınan habere göre kullanıcıların bilgileri Dark web üzerinden satılmaya başladı.

Yemeksepeti kullanıcılarının bilgileri satılıyor

Türkiye Gazetesi Cevdet Fırat Aydoğmuş’un haberine göre bilgiler kripto para karşılığı satılmaya başladı. Son günlerde gündem den düşmeyen siber güvenlik haberleri birçok şirketin başını ağrıtıyor. Özellikle kişisel bilgilerimizin yer aldığı platformlar için güvenlik en önemli konu haline geldi. Konuda uzman Tarik Üstüner, Yemeksepeti güvenlik zaafiyeti hakkında şu uyarıları yaptı;

“Dark web’e girerseniz, büyük ihtimalle şu anda o listeleri bulursunuz. Bu bilgiler eskiden kredi kartı ile alınıp satılıyordu. Takip edilemez olduğu için kripto para kullanıyorlar. Durup dururken sizi arayıp ‘Kampanyamızdan faydalanmak ister misiniz?’ diyenler var ya. İşte bu şekilde bilgilerinizi satın alıyorlar”

Yemeksepeti platformunda bulunan özellikle ev adresleri, kötü niyetli bilgisayar korsanları için önemli birer bilgi. Üstüner, tedbir amaçlı kullanıcıların şifrelerini değiştirmelerini önerdi.

 

21.5 milyon kullanıcının etkilendiği saldırı ile alakalı Kişisel Verileri Koruma Kurumu çalışmalarını sürdürüyor. Saldırıyı yapan kişi veya kişilerin IP adresinin yurt dışı kaynaklı olduğu biliyor. Saldırının tek iyi tarafı şu ki; kredi kartı bilgileri çalınan bilgiler arasında yer almıyor. Ad-soyad, doğum tarihi, telefon numarası ve adres bilgileri bulunuyor. Kullanıcıların şifrelerini SHA-256 algoritması ile koruyan Yemeksepeti sadece bu algoritmaların çalındığını fakat kırılmasının imkansıza yakın olduğunu ifade etti. Kart bilgilerinizin çalınma olma ihtimali yok. Çünkü uygulama kayıtlı kart giriş ve şifre bilgilerini kendi yazılımı üzerine değil MasterCard’ın uzak veritabanı üzerinde saklıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz