Yeni başlayanlar için: Akıllı Ev Teknolojisi’ne Giriş 101

0
401 Okunma

Evleri akıllı hale getirmek hem hayatımızı renklendiriyor hem de kendimize daha konforlu bir yaşam alanı yaratmamızı sağlıyor. Ancak, evinizdeki her detayı bir anda akıllandırmak bütçe açısından sizi yorabilir. Bu yüzden adım adım giderek kendinize yeni bir yaşam alanı yaratabilirsiniz. Birçok işin zahmetsizce yapılmasını sağlayan akıllı ev teknolojileri dünyasına giriş yapacaksanız işe bazı, nispeten daha ekonomik teknolojilerle giriş yapın. İşte yeni başlayanlar için akıllı ev tavsiyeleri.

Örneğin, akıllı ampuller. Akıllı ev teknolojisine başlamak için en doğru yer ampullerdir. Yapmanız gerenler oldukça basit. Kısa bir kurulumdan sonra evinizdeki ışıklara hükmetmeye başlayabilirsiniz. Akıllı ampuller sayesinde ışıkları sesle kontrol etmek mümkün. 

Akıllı ampullerden sonra sıra akıllı fişlerde. Bu fişler sayesinde hemen her cihazı akıllı hale getirebilirsiniz. Fişi entegre ettiğiniz cihazı o saatten sonra akıllı telefonunuzdan açıp kapatırsınız. Hatta otomatik açılma ya da kapanma gibi talimatlar verebilirsiniz.

Akıllı dedektörler de yeni başlayanlar için tercih edilebilir akıllı ev teknolojileri arasında yer alıyor. Kurulumu kolay dedektörleri tavana ya da duvara monte etmek mümkün. Sonrasında, herhangi bir alarm durumunda dedektörü susturmak için tavana tırmanmak gerekmiyor. Bunun için akıllı telefonunuzu kullanabilirsiniz. 

Son olarak bir akıllı termostat ile evin ısı kontrolünü cep telefonunuza taşıyabilirsiniz. Evinizin gün içinde ne kadar sıcak ya da soğuk olacağını planlayabilirsiniz. Evde olmadığınız zamanlarda termostata uzaktan bağlanıp, açık bırakıp bırakmadığınızı kontrol edebilirsiniz. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz