Yeni güncelleme ile Spotify, daha da kişisel oluyor!

0
185 Okunma

Yeni özellikleriyle kullanıcı deneyimini her geçen gün daha da iyileştiren Spotify, yeni özelliği ile gündeme geldi. Algoritmik yenilikler yapan şirket, insanların yeni müzik keşfetmesini kolaylaştıracak. Spotify güncelleme ile daha da özelleşiyor.

Piyasaya çıktığı andan itibaren dengeleri alt üst eden Spotify, kullanıcılara sunduğu çalma listeleriyle onların yeni müzikleri çok daha kolay keşfetmesini sağlıyor. Uygulama, her dinleyicinin zevkine özel önerilerde bulunuyor. Yeni çalışmayla bu deneyim çok daha üst seviyeye çıktı.

Spotify editörleri tarafından hazırlanan çalma listeleri önceden kişiselleşmiyordu. Yani, listede yer alan tüm şarkılar, bütün kullanıcılara aynı şekilde sunuluyordu. Ancak, yeni değişiklikle bu çalma listelerinde editörlerinin seçimlerinin dışında kişiselleşmiş öneriler de olacak.

Spotify

Hangi şarkının hangi listeye uygun olduğunu yine editörler seçecek olsa da insanlar çok daha kendilerine uygun şarkılarla karşılaşacak. Bunun için Spotify gerekli algoritma güncellemelerini yapıyor.

Spotify, şimdilik test aşamasında olan uygulama ile ilgili oldukça pozitif geri bildirimler aldığını söyledi. Bu uygulama sayesinde insanların listelerde karşılarına çıkan şarkıyı aratma oranı yüzde 80 arttı. Ayrıca şarkıların kaydedilmesinde de yüzde 60’lık bir artış yaşandı.

Spotify güncelleme haberi plak şirketlerinin de yüzünü güldürecek diyebiliriz. Çünkü, artık daha fazla öne çıkma şansları var.

Şimdilik hangi listelere kişiselleştirme geleceği bilinmiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz