Yeni iPad Pro modellerinde üzen performans!

0
784 Okunma
iPad Pro 2020

Elektronik cihazlara yaptığı acımasız dayanıklılık testleriyle adından söz ettiren JerryRigEverything adlı YouTube kanalı yeni özellikleriyle dizüstü bilgisayara yeni rakip olarak gösterilen iPad Pro 2020 için acımasız testlerini uyguladı ve üzücü bir performans görüldü!

Maalesef ki beklenmeyen performans cihazın parçalanmasıydı. Dayanıklılık noktasında dikkat çeken yeni nesil iPad Pro, aksesuarlarıyla birlikte kullanıldığında dizüstü bilgisayar deneyimi sunuyor ancak görünen o ki dizüstü bilgisayarlar kadar dayanıklı değil.

iPad Pro 2020 dayanıklılık testi

Gövde sağlamlığı konusunda ilerleme kaydettiğini hatırlatan Apple, JerryRigEverything kanalında yayımlanan dayanıklılık testine göre, pek de ilerleyememiş gibi duruyor.  Hatırlarsınız önceki nesil iPad Pro’ların da gövde sağlamlığı noktasında pek iyi olduğu söylenmezdi. Hatta cihazların gövdesinin kolaylıkla bükülebildiği biliniyordu.

Apple’ın yeni nesil iPad Pro modelinde videoda da görebileceğiniz üzere rahatlıkla büküldüğü sonucu ortaya çıktı. Küçük bir hamle ile bükülen bu cihaz kılıfla korunması gerektiği anlamına geliyor. Yine de aynı videoda kılıf ile de iPad Pro 2020 için dayanıklılık testi yapılıyor.

Söz konusu videoyu izlemek isteyenler için aşağıya bırakıyoruz:

Cihaz hakkında bilinmesi gereken teknik detaylar ise şu şekilde:

11 inç ve 12,9 inç olmak üzere iki farklı boyutta sunuluyor. 11 inç büyüklüğündeki ekranında 2388×1668 piksel, 12.9 inç büyüklüğündeki ekranında ise 2732×2048 piksel çözünürlük sunuluyor. 264 ppi piksel yoğunluğu ve 600 nit parlaklığın yanı sıra ProMotion, True Tone ve geniş renk gamutu her iki ekranın ortak özellikleri arasında yer alıyor.

iPad Pro’lar her zaman yüksek performans sunan cihazlar arasında yer alıyor. Hatta dizüstü bilgisayarlar ile de yarışan bu tabletler, Apple A12Z Bionic işlemciden güç alıyor.

iPad Pro 2020 kullanarak 4K video düzenlemek ya da 3D modeller tasarlamak mümkün hale geliyor. Apple bu tablet modellerinde 10 saate kadar pil ömrü, daha hızlı Wi-Fi ve gigabit LTE desteği ile karşımıza çıktı.

Modellerin en büyük yenilikleri arasında şüphesiz arka tarafta konumlandırılan ve iPhone 11 Pro ve Pro Max’e göz kırpan, üçlü kamera sistemi oluyor. Burada 12 Megapiksel F1.8 geniş açılı kamera, 10 Megapiksel F2.4 ultra geniş açılı ikinci bir kamera ve LiDAR tarayıcı bir araya geliyor.

iPad Pro’nun Türkiye başlangıç fiyatı 11 inç için 6 bin 399 TL iken 12,9 inç içinse 7 bin 999 TL ödenmesi gerekiyor.

2020 iPad Pro MacBook’un yerini alabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz