Yatak odalarına televizyon konulması doğru mu?

0
610 Okunma

Günlük hayatın yorgunluğu ve stresini bir çoğumuz televizyon izleyerek atıyoruz. Takip ettiğimiz program ve diziler, abone olduğumuz platformlar, akıllı televizyonlar sayesinde YouTube ve Netflix de film izlemek hepimizin vazgeçilmezlerinden. Televizyon özellikle de pandemi döneminin vazgeçilmez ev eşyaları arasında yer almayı başardı. Bir çoğumuz için televizyonun yeri oturma odaları. Bu klasiğin dışına çıkan en bilindik örnek ise mutfaklarda bulunan küçük televizyonlar. Peki televizyonunuzu yatak odalarınıza koymayı hiç düşündünüz mü? Cevabınız evetse ikinci soruya geçelim. Yatak odalarına televizyon konulması doğru mu?

Yatak odasında televizyon olmasının etkileri

Eğer yalnız yaşıyorsanız muhtemelen uyuyacağınız vakte kadar televizyon veya bilgisayardan bir şeyler izlemeye alışmışsınız. Aile kalabalıklaştıkça iletişim kurabileceğiniz insan sayısı artıyor ve televizyona daha az ihtiyaç duyabiliyorsunuz. Fakat pandemi sebebi ile evde geçen vaktinizin artması sizi televizyona biraz daha yönlendirmiş olabilir. Film izlerken uyuya kalmak veya televizyon keyfinizi yatak odasına geçerek bölmek istemiyorsanız muhtemelen bu fikir sizin de aklınıza gelmiştir. Televizyonun yattığınız odada olması ne kadar doğru ne kadar yanlış birlikte inceleyelim.

2020’de en çok izlenen Netflix dizileri

Odanızı kiminle paylaştığınız çok önemli

Eğer bekarsanız ve yalnız yaşıyorsanız böyle bir probleminiz olmayabilir. Dilediğiniz vakitlerde televizyon izleyebilirsiniz. Fakat bir oda arkadaşına sahipseniz ya da evliyseniz muhtemel bir soruna kapı araladınız demektir. İki farklı insan olmanın getirdiği farklılıklar elbette ki uyku saati ve izlenmek istenen program hakkında fikir ayrılıkları gibi problemler oluşturabilir.

Komşularınız bu durumdan çok hoşnut olmayabilir

Eğer müstakil bir ev değil de apartmanda yaşıyorsanız muhtemelen yatak odalarınız alt ve üst komşularınızla denk gelecek şekilde dizayn edilmiştir. Bu durumda dinlenmek için yatak odasına geçen komşularınızı düşünmek zorundasınız. Eğer sesi fazla açarsanız haklı olarak komşularınızdan şikayetler alabilirsiniz. 

Uyku kaliteniz etkilenebilir

Evet zaman zaman film izleyerek uyuya kalabilirsiniz. Ama muhtemelen bu çok yorulduğunuz ve artık dayanamayacağınız durumlarda başınıza gelebilecek bir olay. Bir dizeye, filme veya programa takılıp uyku saatinizi kaçırabilirsiniz. Özellikle de sabah erken kalkmanı gerekiyorsa bu daha az uyumanıza ve daha kalitesiz bir uyku yaşamanıza sebep olabilir.

Daha fazla televizyon izlemek kaçınılmaz olacak

Muhtemelen gün içerisinde kendinize veya kitap okumak gibi diğer sosyal faaliyetlere vakit ayırmanız daha zordur. Odanıza geçtiğinizde sakince kitap okuyabilir kendinizi başka aktivitelere yönlendirebilirsiniz. Eğer odanızda bir televizyon varsa bu oran daha da düşecek ve istemsiz olarak televizyon ile geçirdiğiniz süre artacaktır.

Ben irademi korurum, komşularımı rahatsız etmem ve odayı paylaştığım kişi de bundan keyif alır diyorsanız evet yatak odalarına televizyon koymak güzel bir seçenek olabilir. Fakat sonuçlarına baktığımızda bazı problemleri de beraberinde getireceği çok açık.

Siz yatak odalarınıza televizyon koymayı hiç düşündünüz mü ?

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz