Yeni Twitter özellikleri iOS’te test ediliyor!

0
83 Okunma

Twitter son zamanlarda geliştirdiği birçok yeni özelliğin testlerini yapıyor. Şirket daha önce kötüye kullanımı azaltmak için ‘original tweeter’ uygulamasını başlatmıştı. Bu uygulama sadece mesajların kopyalanmasının önüne geçildi. Artık ünlü isimlerin paylaştığı tweetler bir başka kullanıcı tarafından kolayca çalınamıyor. 

Twitter şimdi de gece modunda bazı iyileştirmeler yapıyor. Aynı zamanda GIF kullanımını geliştirmeye ve atılan özel mesajları şifrelemeye çalışıyor. Bu üç geliştirmeye ek iki yenilik daha bulunuyor. Söz konusu bilgi, Twitter’ın iOS uygulamasında yeni özelliklere erişebildiğini söyleyen sosyal medya danışmanı Matt Navarra tarafından keşfedildi. Navarra 5 yeni Twitter özelliğini kısaca açıkladı.

5 yeni Twitter özelliği!

Gece modunda yapılan iyileştirmelerle birlikte koyu mavinin yanında siyah renk seçeneği de moda eklenecek. Ayrıca iOS’taki Night Shift’e benzeyen bir çalışma şekli de geliştiriliyor. Gün doğumuna ve gün batımına göre Twitter gece modu aktif olacak. 

Özel mesajlar tıpkı WhatsApp’ta olduğu gibi uçtan uca şifrelenecek.

GIF kullanımı da daha kolay bir şekilde tweetlere eklenecek. 

Twitter’ın bir diğer yeni özelliği ise yan gezinti çubuğuna üç yeni başlık eklemesi. Bunlar; haberler, arkadaşlar ve dikkat çekenler.

Bir diğer yeni Twitter özelliği ise sürükle bırak arayüzü. Tweet atma butonu artık istenilen noktaya konumlandırılacak. Ayrıca bu arayüz ile istenilen tweetleri de sürükle bırak uygulamasıyla mesaj ya da tweet olarak göndermek mümkün olacak. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz