Yeni ücretsiz kodlama uygulaması Grasshopper tanıtıldı!!

0
450 Okunma
Grasshopper ücretsiz kodlama uygulaması

Google, Grasshopper adındaki yeni ücretsiz uygulamayı geçtiğimiz günlerde tanıttı. Bu uygulamanın amacı, programlamanın temellerini tüm insanlara öğretmek. Yeni uygulama, ”DuoLingo”  uygulaması gibi çalışıyor. Birkaç dakika içinde bazı görevleri tamamlayarak programlama becerileri geliştirilebiliyor. Böylece Google, kodlamanın  temel bir beceri haline gelmesi ve herkesin öğrenmesini mümkün kılmak istiyor.

Grasshopper adındaki ücretsiz kodlama uygulaması, hem Android hem de iOS telefonlarda kullanılabiliyor!!

Grasshopper uygulaması; fonksiyonları, değişkenler ve nesneler gibi kodlamanın temellerini öğretir. Kullanıcıyı basit zorluklarla ilerletmek için animasyonlar ve grafik tasarımları kullanır. Okuryazar olan herkes bu uygulamayı deneyebilir. Zorlukları adım adım takip ederek, uygulama JavaScript’in temellerini öğrenebilir. Grasshopper’ın kurucusu Laura Holmes, uygulamanın, kullanıcıların becerileri arttıkça adım adım zorlanan bir dizi zorluk olduğunu söyledi.

Diğer uygulamalar gibi bahsedilen ücretsiz kodlama da başarıları için kullanıcıyı ödüllendirir. Yeni seviyeleri temizlemek ve uygulamayı birkaç gün boyunca üst üste kullanmak için madalya ve ödüller verir. Uygulamanın müfredatı zamanla büyümeye devam edecek. App programlamada ellerini denemek için bir şans sunuyor. Birisi bunun için bir püf noktası olduğunu düşünürse, diğer birçok çevrimiçi dersleri öğrenerek daha fazla takip edebilirler. Geliştiriciler, profesyonellerin % 70’inden fazlası tarafından kullanılan dil olduğu için JavaScript kullanmaya karar verdiler.

Grasshopper, insanlara kod tanıtmaya yardımcı olmak için bir fırlatma rampası olarak kullanılıyor. Kullanıcıların çoğu üçte biri için, bu uygulama sayesinde, ilk kez kodlamaya rastladı. Birçok kişi, kodlamanın kendisi için uygun  olmadığını düşünüyordu. Ücretsiz kodlama uygulaması, bu algıyı  değiştirmeye yardımcı olacak!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz