Yeni Windows 10 Başlat Menüsü tasarımı ortaya çıktı

1
516 Okunma
Windows 10 Başlat menüsü

Microsoft, yeni Windows 10 Başlat Menüsü tasarımını ve güncellenmiş Alt-Tab’ı duyurdu. Diğer geliştirmeler arasında yeni bir görev çubuğu düzeni de yer alıyor. Microsoft‘un kısa bir süre önce Windows 10X’in muhtemel Başlat Menüsü için bir paylaşım yapılmıştı. Başlat menüsünde revizyona gidildiğini gösteren bu hamleler ile birlikte, yazılım devi milyonlarca kullanıcısı olan Windows 10 için bir tasarım paylaştı.

Windows-10-Baslat-menusu-00

Yeni Windows 10 Başlat Menüsü

Yeni Başlat Menüsü için daha sade ve daha şeffaf bir tasarımın hazırlandığı yayımlanan görsellerden ortaya çıkıyor. Yeni tasarıma baktığımızda bir önceki menüde kullanılan logoların arka kısmında konumlandırılan yüzeyin, ortadan kaldırıldığının onun yerine daha sade bir görünüm için şeffaf bir bir görünme geçildiğini görüyoruz.

Bu yeni sade tasarım ile birlikte pek çok kişinin sevgilisi olan karanlık mod ile de daha uyumlu hale geleceğini söylemek mümkün. Menüde bulunan renklerin de kolayca değiştirileceği özellikle belirtiliyor.

Bunun dışında Alt-Tab kombinasyonu da yenilendi. Uygulamalar arası geçiş olarak bilinen bu kombinasyon artık Microsoft’un Edge tarayıcısında daha işlevsel hale geliyor. Bu tuş kombinasyonunu gerçekleştiren kişiler açık olan bütün sekmeleri bir panel yardımı ile tek seferde görebilecek, bu noktada akıllara MacOS geliyor.

Microsoft Surface Earbuds için çıkış tarihi müjdesi

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz