Kanye West ABD Başkanlığı’na adaylığını açıkladı

0
453 Okunma
Kanye West ABD Başkanı adayligi

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan ünlü şarkıcı Kanye West bu yılın sonunda yapılacak ABD Başkanlık seçimlerinde aday olacağını duyurdu. Twitter hesabını aktif olarak kullanan West, oradan takipçileriyle ”adaylığı” hakkında bir paylaşım yaptı. Oldukça ilginç olan bu paylaşımın resmiyete dökülüp dökülmeyeceği bilinmiyor. Kanye West ABD Başkanı adaylığı sosyal medyanın gündemine oturdu.

Kanye West ABD Başkanı adayligi

Kanye West ABD Başkanı adaylığı ile dikkat çekiyor

Bildiğiniz gibi sosyal medya hesapları sadece ünlü oyuncuların ve şarkıcıların aktif olarak kullandığı değil aynı zamanda siyasetçilerin de aktif olarak kullandığı ağlar haline geldi. Özellikle bazı kararları Twitter üzerinden duyuran ABD Başkanı Donald Trump, bu noktada dikkat çekiyor.

Mevcut ABD Başkanı Trump ile yakınlığı ile dikkat çeken Kanye West, yaptığı açıklamanın ciddiyeti konusunda belirsizlik olsa da yine de şaşkınlık yarattı. ABD’li ünlü rapçinin geçtiğimiz seçimde Trump’ı desteklediği açıklamalarını duymuştuk.

Yeni ABD seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca takipçisiyle adaylığını paylaşan West: “Tanrıya inanarak, vizyonumuzu birleştirerek ve geleceğimizi inşa ederek Amerika’nın vaatlerini gerçeğe dönüştürmeliyiz” notunu düştü. ABD bayrağı emojisi de ekleyen ünlü rapçi, seçim sloganını da “VISION2020” olarak seçti.

ABD’de seçim süreçleri farklı işliyor bu sebeple aslında 3 Kasım 2020 tarihinde gerçekleşecek seçimlerde Kanye West’in aday olmasının önünde bir engel bulunmuyor ancak şu an için resmi bir adım atılmış da değil.

Twitter çok faydalı olacak yeni özelliğini sundu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz