Yenilenmiş Telefon Nedir? Alınır mı? Tehlikeli Mi?

0
139 Okunma

Akıllı telefon pazarında fiyatlar gün geçtikçe artıyor. Yeni çıkan modeller üst düzey performans sunduğundan, fiyatı da cep yakıyor. Haliyle kullanıcılar da ikinci el veya yenilenen telefon almaya yöneliyor.

Peki ikinci el veya yenilenen telefon almak risk yaratır mı? İkinci el ve yenilenen telefon arasındaki farklar nelerdir? Hangisini tercih etmelisiniz? İşte haberimiz.

Yenilenen Telefon Nedir?

Yenilenen telefon; başka biri tarafından daha önce kullanılan veya markaların bir zamanlar demo olarak kullandığı ürünlerdir. Bu ürünler donanımsal, yazılımsal ve tasarım olarak tekrar bakımdan geçer ve kullanıcıya sunulur. Böylelikle cihaz yenilenir ve tekrar satılır.

Neden Yenilenen Akıllı Telefon Almalıyız?

İlk olarak yenilenen telefonlar, ikinci el telefonlara göre çok daha güvenilirdir. Aynı zamanda sıfır telefonlara göre çok daha ucuz fiyata satılır.

Yenilemeyi yapan firmalar, ürünü size teslim ettiğinde bir yıl garanti sunar. Bu sayede tüketici haklarına da sahip olmuş olursunuz.

Son olarak yenilenen bir telefon almak, daha çevreci bir harekettir. Böylece kendinizi daha iyi hissedersiniz.

Neden Yenilenen Akıllı Telefon Almamalıyız?

Yenilenen cihazlar, daha önce farklı bir kişi tarafından kullanıldığı için size geldiğinde kutu içerisinden aksesuarlar çıkmayabilir. Bunun yanı sıra sıfır bir telefona göre çok daha hızlı aşınmalar yaşanır.

Telefonun en son sürüm olmasını istiyorsanız, yenilenen bir sürümü etmek için bir telefonun çıkış tarihinden sonra uzun süre beklememeniz gerekir.

Yenilenen Telefon Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Teknik Özellikler: Cihazın ekran özelliklerine, işlemcisine, kamerasına ve pil durumuna mutlaka göz atın.

Garanti: Garanti ne kadar uzun olursa, telefon bozulursa sigorta kapsamında olacağınız için o kadar iyi olur.

Fiyatı: Yeni bir telefona kıyasla, yenilenen veya ikinci el bir telefonun size ne kadar tasarruf sağladığına bakın.

Mevcut Ödeme Seçenekleri: Hangi ödeme yöntemlerine izin verdiklerini ve herhangi bir kart ücreti olup olmadığını kontrol edin. Bazı satıcılar, telefonunuzu taksitle ödemenize izin verir, ancak sizden faiz alınıp alınmayacağından emin olun.

Güvenlik: Cihaz üzerinden daha önce herhangi bir şuç kaydı bulunmadığına mu dikkat edin!

Yenilenen Telefon ve İkinci El Telefon Arasındaki Fark Nelerdir?

Yenilenen telefonlar, ikinci el telefonlara çok daha güvenli bir satış sunar. Ama ikinci el telefonlar sadece sıfırlanır ve  kullanıcıya satılmak üzere sunulur. İkinci el telefonların garantisi genelde olmazken, yenilenen telefonlar, yenileyen dijital marka sayesinde bir yıl net garanti sunar.

Son olarak yenilenen telefonların fiyatları ikinci el telefonlara göre biraz daha fazla olurken, ikinci el telefonlar çok daha uygun fiyatlı olabiliyor.

Peki siz yenilenen telefon kullanır mıydınız?

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz