Yepyeni bir sosyal medya geliyor: Truth Social

0
277 Okunma
TRUTH Social

Bir süre önce sosyal medya kullanımı engellenen Donald Trump; yeni bir platform kuracağının haberlerini vermişti. Facebook ve Twitter üzerinde etkin olamayan eski başkan; bu iki platforma rakip olacak Truth Social platformunu kuracağının haberini verdi.

Donald Trump yeni bir sosyal medya platformu kuruyor: Truth Social

TRUTH Social

Bugün yapılan duyuru ile netlik kazanan platformun ilk haberleri geçtiğimiz aylarda gelmişti. Yeni bir platform kuracağını ve burada herkesin özgür olacağını dile getiren Trump; yeni sosyal medyasından ilk haberleri verdi. Trump Medya ve Teknoloji Grubu artık halka açık şirket olma kararı vererek Digital World Acquisition Corp. İle birleşiyor. Bu kararın ardından yapılan açıklama da Donald Trump şu ifadelere yer verdi;

“Truth Social’daki ilk Truth’u çok yakında paylaşacağım için heyecanlıyım TMTG(Trump Medya ve Teknoloji Grubu), herkesin sesini duyurma amacıyla kuruldu.”

Sosyal medya platformları tarafından engellenen Trump, bunun kabul edilemez olduğunu savunarak dava açmıştı. Son gelişmeler doğrultusunda Twitter’dan süresiz olarak engellenen eski başkanın; Facebook için 2023 tarihini beklemesi gerekecekti. Artık bu platformlara ihtiyacı olmayacak. Truth Social, Facebook ve Twitter’a rakip olarak geliyor. İlk başta sadece davet edilen kişiler ile test edilecek olan uygulama; Kasım ayında App Store’da yerini alacak. Uygulamayı herkesin kullanması 2022’nin ilk çeyreğine kadar sürecek.

Yeni sosyal medya platformu için buraya tıklayarak şimdiden adınızı listeye yazdırabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz