YÖK uzaktan eğitimi anket ile sonlandırabilir

0
214 Okunma
Uzaktan eğitim

Pandemi sebebi ile ilk ve orta okullar gibi üniversite eğitimine de ara verilmişti. Teorik bilgi kadar pratik bilgilerinde önemli olduğu üniversite düzeyinde, öğrenciler uzaktan eğitim sürecine karşı bir süredir tepkiliydi. YÖK bir ilke imza atarak anket ile öğrenci ve akademisyenlerin fikrini almaya karar verdi. 

YÖK uzaktan eğitim anketi ne kadar sürecek?

Uzaktan eğitim

Üniversite eğitiminin bahar döneminde nasıl devam edeceğine öğrenciler karar verecek. Bugün başlayacak olan anket, 11 Şubat perşembe günü saat 17:00‘da sona erecek. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç imzasıyla yapılan açıklamada, “Nitelikli eğitim, dijital dönüşüm, veri yönetimi ve kalite esaslı” çalışma süreçlerinde; yenilikçi değişimi, etkin iletişimi, güçlü iş birliklerini, “Üniversitelere yetki devri ve yetki paylaşımını” önemseyen YÖK tarafından gerçekleştirilecek bu anket çalışması ile pandemi sürecinde verilen uzaktan öğretim süreci tüm boyutlarıyla analiz edilecek.” ifadeleri yer aldı.

Öğrenci ve akademisyenler için ayrı olarak sunulacak anketin sonuçları Sağlık Bakanlığı ve ilgili kurumlarla paylaşacak. Önümüzdeki eğitim dönemi için söz hakkı verilen öğrenci ve akademisyenlerin talepleri doğrultusunda yüz yüze eğitim başlayabilir. Uzaktan eğitim sürecini verimli bulmayan üniversiteler için bir umut ışığı olacak anket henüz başlamadı.

Anket ile ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz