YouTube, iOS cihazlar için güncellendi

0
392 Okunma
Youtube iOS güncellemesi

Google, Apple tarafından alınan yeni gizlilik ve veri politikası üzerine YouTube uygulaması için güncelleme yayınladı. Güncelleme de politika gereklerinin yanı sıra hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri de var.

Yeni güncelleme nasıl avantajlar sunuyor?

Apple Aralık ayının başında beslenme etkinliklerini zorunlu kılmıştı. Yeni gizlilik politikasını benimseyen Apple, kendi ekosistemindeki uygulamaları güncelliyor.  Bu kapsamda Google’da YouTube uygulamasını sadece iOS kullanıcıları için güncelledi. Güncelleme ile uygulamadaki bazı hatalar giderilirken kullanıcıların daha iyi performans alması da hedeflendi.

WhatsApp’tan yeni özellik: Sessiz video

Google şimdilik sadece YouTube uygulaması üzerinde böyle bir güncellemeye gitti. Kendi uygulaması da dahil olmak üzere Gmail, Chrome, Google Haritalar ve Google Drive’da henüz bir güncelleme yapılmadı. Fakat YouTube tarafında atılan bu adım diğer uygulamaların da güncelleneceği sinyalini veriyor.

Apple iOS 14 güncellemesi ile gizlilik özelliklerini ertelemeye karar vermişti. Bu ertelemenin sebebi Facebook ve Google gibi geliştiricilerin reklam gelirlerini azaltacağına dair gelen şikayetlerdi. Çünkü özellik, uygulama geliştiricilerinin birden fazla uygulamada takip edebilmek için izin gerektiriyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz