YouTube hızlı arama özelliğini kullanıma sundu

0
285 Okunma

En yaygın video platformu olan Youtube getirdiği özellikler ile daha iyi kullanıcı deneyimleri sunmayı hedefliyor. Birçok uygulamada karşımıza çıkan hızlı arama özelliği artık YouTube’da da bulunuyor. Arama çubuğun altında bulunan öneriler ile artık daha iyi sonuçlar elde edeceksiniz.

Akıllı telefonlarda yer açmanın 5 yolu

Hızlı arama özelliği Youtube’a da geldi

Birçok uygulamanın kullandığı derin öğrenmeye dayalı sistem artık YouTube için de aktif oldu. Hızlı arama kısmında kullanıcılar kişiselleştirilmiş verilerine göre öneri alacak. Arama yaparken veya yeni bir şeyler keşfetmek isterken kullanacağınız bu özellik arama çubuğunun altında bulunuyor. Bu sayede herhangi bir şey aratmadan önce önerilerden faydalanabileceksiniz. Önerilen kelimeler ise kullanıcıların sıklıkla ziyaret ettiği sayfalardan derleniyor. Henüz yeni başlayan bu özellik kişiselleştirilmiş veriler üzerinde doğru sonuçlara ulaşamayabiliyor. Fakat ilerleyen süreçlerde daha doğru öneriler getirmesi bekleniyor.

youtube hızlı arama özelliği

Web tarafında aktif hale gelen özellik aynı anda mobil cihazlarda da aktif edildi. Daha önce ana sayfamıza düşen kişiselleştirilmiş videoların yanı sıra hızlı arama özelliği de artık kullanım şeklinde birtakım değişiklikler sunacak. Sosyal medya devlerinin sıklıkla uyguladığı benzeri yöntemler kullanıcıların platformda daha fazla vakit geçirmesi amacını taşıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz