YouTube kırpma özelliği ile sosyal medyada nasıl video paylaşılır?

0
214 Okunma
YouTube kırpma özelliği

YouTube kullanıcılarına bugün yeni bir özelliğin duyurusunu yaptı. Birçok video kanalında bulunan kırpma özelliğine “Clips” adını verdi bu özellik sayesinde artık sevdiğiniz videoların sadece bir kısmını kaydedip sosyal medyada paylaşabileceksiniz. 

YouTube kırpma özelliği nasıl kullanılır?

Yeni özellik sayesinde herhangi bir video içerisinden 5 ile 60 saniye arasında video klipler oluşturabiliyorsunuz. Bu video klipleri daha sonra sosyal medyanızda içerik olarak paylaşabiliyorsunuz. Özelliği kullanımı ise oldukça kolay. Videoların altındaki makas işaretine bastığınızda, ilgili içerikten klipler oluşturmanız için bir ekran geliyor. Klibinizin başı ve sonunu seçebilmeniz için iki işaretleyicisi var. Seçiminiz yaptıktan sonra oluşturduğunuz klibi önizleyebilir ve paylaşmak için kaydedebilirsiniz. Ayrıca video klipleri, daha önceden eklenmiş videolardan veya canlı yayın içeriklerinden hazırlayabilirsiniz.  Daha sonra oluşturduğunuz klibi 140 karakter başlık ekleyerek sosyal medya hesapları üzerinden paylaşabilirsiniz.

YouTube Music yenileniyor!

YouTube Topluluk Yöneticisi Clips“ olarak adlandırılan kırpma özelliği ile ilgili şu ifadelerde bulundu,

Bu özelliği test etmeye devam ediyoruz ve geri bildiriminize göre güncellemeler yapacağız. Clips’in kullanılabilirliği hakkında paylaşacağımız yeni bilgiler olduğunda bu gönderiyi güncelleyeceğiz , bunun çok istenen bir özellik olduğunu bildiğimiz için hepiniz test etmeye can atıyorsunuz.”

Kırpma özelliği şu anda sadece seçkin içerik oluşturucularla test aşamasında kullanılabiliyor.  Tüm kullanıcıların bu özelliği ne zaman kullanmaya başlayabileceği hakkında henüz bir bilgi verilmedi. Şimdilik yalnızca test aşamasında olan özelliği bir içerik üreticisinin videosunda görüntüleyebiliyoruz. Nasıl olduğunu merak ediyorsanız videoyu buradan izleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz