YouTube kişiselleştirme tarafında yeni bir adım attı

0
222 Okunma

Çevrimiçi video platformu YouTube içerikleri ile oldukça geniş bir yelpazeye yayıldı. Kendini günden günde geliştiren platform; kullanıcı deneyimlerinden yola çıkarak yeni bir özelliği daha kullanıma sundu. Özellikle yeni videolar keşfetmek isteyenler için kullanışlı olacak bu özellik, daha çeşitli videolara ulaşmanıza imkan tanıyacak. İşte yeni özelliğin ayrıntıları.

YouTube Öneriler sekmesi özelliğini kullanıcılara sundu

Birçok alanda çeşitli videolara rastlayabileceğimiz YouTube; içerik çeşitliliği nedeni ile her kesimden kullanıcıya hitap ediyor. Abone olarak ya da anonim şekilde birçok videoyu platform içerisinde ücretsiz olarak izleyebiliyorsunuz. Artık abone olan kullanıcılar için YouTube servisini kullanmak daha keyifli olacak. Kişisel deneyimlerinizden; abonelikler, arama detayları ve izlenen videolara baz alınarak öneriler yapabilecek bir alan geldi. Yeni özellik ile artık ilgi alanınıza göre yeni videolar keşfetmeniz daha kolay olacak. Bu sayede ilgi alanınızdaki videoları kolaylıkla bulabileceksiniz.

YouTube reklam gelirleri

Birçok sosyal medya platformunda kullanılan bu benzer özellik, artık YouTube için de geçerli. Özellik kullanıcılar kadar içerik üreticilerinde işini kolaylaştıracak. Öneriler sekmesi sayesinde içerik üreticilerin hedef kitlelere ulaşması daha kolay olacak. Yeni Öneriler sekmesi ile sürekli aynı döngü içinde kalmanız da engellenecek. Sistem sadece ilgi odağınız olacak videoları değil farklı bazı videoları da karşınıza çıkararak.

Kullanıcı deneyimini daha da arttıracak bu özellik ile artık yeni video içerikleri bulmak daha keyifli hale gelecek. Siz yeni özellik hakkında ne düşünüyorsunuz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz