YouTube’a Yeni Özellikler Geliyor! İşte Detaylar!

0
357 Okunma

Dünyanın en büyük video paylaşım platformu YouTube, yeni özelliklerini kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. Bu özellikler içerik üreticilerinin izlenmelerini arttırmanın yanı sıra takipçileri de sevindirecek nitelikte. Peki YouTube’un yenilikleri neler?  İşte haberimiz!

Videolara Dublaj Özelliği Geliyor!

YouTube, içerik üreticilerinin hazırlamış olduğu videolara dublaj ekleme özelliği sundu. Bu özellik sayesinde artık videolar daha geniş bir kitleye ulaşmanın yanı sıra izlenmelerinizde de büyük artış yaratacak. Hatta bu özellik sayesinde kendi kariyerinizde globalleşme imkanı dahi bulabilirsiniz.

Dublaj özelliğini her ne kadar Youtube kullanıma sunsa da ses parçalarını eklemek için üçüncü taraf dublaj sağlayıcılarıyla doğrudan ortaklık kurması gerekiyor. Daha sonrasında içerik üreticisinin eklediği sesler, video yüklendikten sonra kullanılabilir hale geliyor.

Bu özelliği ilk deneyenlerden biri 135 milyon abone ile MrBeast kanalının sahibi Jimmy Donaldson oldu. MrBeast bu özellik kapsamında 11 videosunu 11 dilde seslendirdi. Bu yeniliği denemek için videoya girmeniz, alttaki menüden  “ses parçası” veya “audio track” kısmına basmanız gerekiyor. Ardından mevcut dillerden dilediğinizi seçebilirsiniz.

Dublaj özelliği şu an sadece uzun videolarda destekleniyor. Ancak şirket bu özelliği ilerleyen dönemlerde Shorts videolarına geleceğini söylüyor.

Youtube Music’e Podcast Özelliği Geliyor!

Youtube’un bir başka yeniliği ise podcastler oluyor. Son yıllarda popülerleşen bu ses içeriği artık Youtube Music’e ücretsiz bir şekilde entegre ediliyor. Youtube sözcüsü Kai Chuk, The Verge’ e verdiği röportajda bu özelliğin yakın zamanda faaliyete geçeceğini, podcast’leri daha keşfedilebilir ve erişilebilir hale getireceklerini söyledi.

YouTube Music: Google to axe Play Music in October - BBC News

Podcast’ler arka planda dinleme ücretsiz olacak, yani dinlerken telefonunuzu kilitleseniz bile program kesintiye uğramıyor. Ancak ücretsiz hizmette reklam desteği olduğunu belirtelim. Sadece ABD’de kullanılan özelliğin ne zaman ülkemize geleceği konusunda henüz net bir bilgi yok.

Peki siz bu yenilikler hakkında neler düşünüyorsunuz?

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz