YouTube Müzik dinleme istatistiklerinizi herkese açık hale getirmenize olanak tanıyacak

0
176 Okunma

Bugün YouTube Music’te sanatçı olmayan kullanıcıların profillerine/kanallarına bakıldığında, herkese açık olarak ayarlanmış oynatma listeleri gösteriliyor. YouTube Music’i daha sosyal hale getirme teklifi olarak, dinleme istatistiklerinizi herkese açık hale getirme seçeneğine sahip oluyorsunuz.

YouTube Müzik profilleri, dinleme istatistiklerinizi herkese açık hale getirmenize olanak tanır

Şu anda, “Kanalınız” (sağ üst köşedeki profil resminden) açıldığında , son (yedi) gün içinde ” tekrar ettiğiniz” şarkılar, sanatçılar, oynatma listeleri ve videolar gösterilir. YouTube Music, bir şeyi kaç kere dinlediğinizi veya ne kadar süreyle dinlediğinizi not eder.

Bu dört istatistik şu anda gizlidir, ancak artık bunları herkese açık ve YouTube Music’te kanalınızı/profilinizi görüntüleyen herkes tarafından görülebilir yapma seçeneğine sahipsiniz. Bu, profilinizdeki herkese açık oynatma listelerine katılır.

youtube-muzik-dinleme-istatistiklerinizi-herkese-acik-hale-getirmenize-olanak-taniyacak-1

“Genel istatistikleri etkinleştir” anahtarına erişmek için YouTube Müzik ayarlarını açın ve “Kanal Ayarları”nı bulacağınız “Gizlilik ve konum”a gidin. “Gelişmiş gizlilik ayarları”nın altında şunları tek tek kontrol edebilirsiniz:

  • Tekrarlanan şarkıları göster
  • Tekrarlanan sanatçıları göster
  • Müzik videolarını tekrarda göster: Yalnızca herkese açık videolar görünür
  • Oynatma listelerini tekrarda göster: Yalnızca herkese açık oynatma listeleri görünür.

Bu özellikle ilgili yardım makalelerinin bağlantıları henüz yayında değil ve YouTube bunu henüz duyurmadı veya tanıtmadı. Bu yeteneğin tamamen aktif olup olmadığı net değil.

Sonuç olarak bu, YouTube Music’i biraz daha sosyal hale getirebilir. Hizmet zaten diğer kişilerin herkese açık oynatma listelerini öne çıkarıyor ve istatistikler, sanatçı olmayan bir kullanıcıya abone olup olmayacağınıza karar vermenize yardımcı olmak için bir “takip etme” özelliğiyle birleştirilebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz