YouTube Shorts, Google Keşfet ile gösterime hazırlanıyor

0
439 Okunma
Youtube Shorts

Google Keşfet; videolara, web sayfalarına ve AMP tabanlı kısa web hikayelerine ek olarak kısa videolara da yer vermeye başladı. YouTube Shorts adı verilen bu video özelliği Google tarafında görüntülenebiliyor.

YouTube Shorts şimdilik sadece Hindistan’da

youtube shorts

Kısa videolar olarak tanımlayabileceğimiz bu özellik, şimdilik sadece Hindistan’da kullanılabiliyor. 15 saniye gibi bir uzunluk süresi var ve Shorts kamera kullanılarak oluşturulabilir. Bu kamera size ufak birkaç düzenleme imkanı da sunuyor. Shorts kamerası ile videonuza ücretsiz müzik ekleyebilir, videonuzu hızlandırma veya yavaşlatma yapabilir ve eller serbest modu ile kayıt alabilirsiniz. Videolar kullanıcılara dikey olarak keşfet kısmında ulaşacak. Kısa klipler niteliğindeki bu özellik aslında şimdilik normal kamera ile de elde edilebiliyor. Henüz beta sürümünde olan versiyonun yanı sıra 60 saniyelik videolarınız da aynı raflarda görüntülenecek. Fakat Google videoları daha kolay izlenebilecek videolar haline getirebilmek için 15 saniyelik videolara yönelmenizi öneriyor. YouTube Shorts kamerasını şu an için kullanamadığımızdan videoları paylaşırken #Shorts etiketini eklemeniz gerekiyor.

Google tarafından görüntülenen yeni formatta sol üst köşede YouTube logosu yer alırken, aşağı kısımda video başlığı ile beraber yine logo bulunuyor. Bu videoaya tıkladığınızda tam bir ekran oynatıcı karşınıza çıkıyor. Bu ekran üzerinden YouTube uygulamasına erişebilir, beğeni ve yorum yapabilir, geri bildirimde bulunabilirsiniz.

Google’ın açıklamasına göre YouTube Shorts şu anda 3,5 milyardan fazla günlük görüntüleme alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz