Youtube Vanced, Google’ın baskısı nedeniyle çalışmayı durdurdu

0
429 Okunma

Youtube Premium’un avantajlarından reklamsız ücretsiz yararlanmanızı sağlayan popüler uygulama YouTube Vanced, Google’ın girişimleri sonucu kapatılıyor. İşte detaylar…

Google, YouTube Vanced’i kapanmaya zorladı

Android kullanıcıları arasında popüler olan Youtube uygulaması YouTube Vanced, bugün itibariyle tüm işlemlerini durduracağını duyurdu. Uygulama bugünden itibaren hiçbir güncelleme almayacak, fakat uygulamayı telefonuna yüklemiş olan kullanıcılar uygulamayı kullanmaya devam edebilecekler.

youtube-vanced-google-in-baskisi-nedeniyle-calismayi-durdurdu-1

Vanced ekibinin bir üyesi The Verge ile yaptığı paylaşımda, Google’ın Vanced’den “YouTube” ile ilgili referansları kaldırmasını, logoyu değiştirmesini ve YouTube ürünlerine olan tüm bağlantıları kaldırmasını istediğini söyledi. YouTube Vanced ekibi, bu uygulamayı kullanmakta olan kullanıcıların, eski haline gelene kadar önümüzdeki 2 yıl boyunca kullanmaya devam edebileceklerini söyledi. Ancak Google’ın üçüncü taraf Youtube uygulamalarının çalışmasını engellemek için sert önlemler alacağı da göz ardı edilemez.

YouTube Vanced nedir?

YouTube Vanced, Google’ın orijinal YouTube uygulamasından üçüncü bir tarafça düzenlenen bir uygulamadır. Reklam engelleme ve arka planda video oynatma dahil, kullanıcıların yalnızca YouTube Premium aboneliklerinde bulabilecekleri birçok özellik sunar.

Sadece bu da değil, YouTuber’ın video içerikleri arasında reklamlarını atlama, Dislike sayısını görüntüleme, eski veya zorunlu yorumları görüntüleme arayüzü gibi Youtube Premium’da bile olmayan özellikler Youtube Vanced, en yüksek 4K’da video çözünürlüğü sunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz