YouTube videolarını artık müzikler heder etmeyecek!

0
266 Okunma

YouTuber’ların yaşadığı sorunların başında, müziklerin oluşturduğu telif hakları geliyor. YouTube videoları kısa da olsa telif hakkı ile korunan bir müziğin yer alması, o videonun kazançlarının telif hakkı sahibine gitmesine neden oluyor.

Kullanıcıları rahatlatmak isteyen YouTube, manuel hak taleplerine 5 saniye sınırı getirdi. Yani, video içerisinde müziğin oluşturduğu bölüm beş saniyeyi geçmiyorsa, manuel olarak yapılan hak taleplerinde kazanç talep edilemeyecek.

https://pembeteknoloji.com.tr/ucaklarda-sanal-gerceklik-donemi-basliyor-19310/

YouTube videoları müzikler yüzünden heder olmayacak!

YouTube telif hakkı sahiplerini koruma konusunda oldukça kararlı. Ancak, birkaç saniyelik müzik nedeniyle tüm videonun gelirinin YouTube kanalının sahibine değil de, telif hakkı sahibine gitmesinin adaletsizliğe neden olduğunu belirtiyor.

YouTube videoları müzik yüzünden heder olmayacak!

Bu değişiklik Content ID olarak tanımlanan ve videolardaki hak ihlallerini otomatik olarak algılayan sistemdeki müzikler için geçerli değil. O şekilde algılanan müziklerin olduğu videolardan kazanç elde edilemezken, manuel hak taleplerinde yukarıda belirttiğimi gibi kazancın telif hakkı sahibine aktarılmasının önüne geçilecek.

TikTok’un en ünlü 26 fenomeni!

Bununla birlikte telif hakkı sahibi videonun tamamen kaldırılmasını talep edilecek. Ancak, YouTube Creator Studio üzerinde yapılan değişiklik sayesinde telif hakkı ihlalinin olduğu bölüm videodan kolayca çıkarılabilecek.

Özetlemek gerekirse, önümüzdeki ay devreye girecek değişiklik sayesinde YouTube videolarının müzikler yüzünden heder olmasının büyük oranda önüne geçilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz