YouTube’dan Rusya’ya tepki: Haber kanalları RT ve Sputnik’i engellendi

0
151 Okunma

Rusya’nın Ukrayna işgaline olan tepki çığ gibi büyüyor. Çeşitli yaptırımlar ile Rusya’ya tepki gösteren platformlar arasında YouTube’da yer alıyor. Video içerik platformu YouTube Rus haber kanallarından olan RT ve Sputnik’i Avrupa genelinde engelledi.

YouTube Rus haber kanallarını engelledi

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş teknoloji dünyasında da büyük tepki görüyor. Her gün farklı bir yaptırımın uygulandığı Putin yönetimindeki Rusya’ya bugün YouTube’dan tepki geldi. Platform Rus haber kanalı olan RT ve Sputnik sayfalarını Avrupa genelinde engelledi. Engelleme Google Europe tarafından atılan bir tweet ile doğrulandı.

Rusya’ya getirilen yaptırımlar bununla da son bulmadı. YouTube’dan önce birçok medya ve teknoloji şirketi çeşitli yaptırımlarda bulundu. Instagram ve TikTok platformu da YouTube gibi Sputnik ve RT haber kanalını engelleyen kuruluşlar arasında. Rusya’nın komşu ülkesini işgali ile başlayan olay, sosyal medya aracılığı ile cepheden görüntü ve video paylaşımlarını arttırdı. Paylaşımların bilgi kirliliğini ve savaşın daha da tetiklemesi teknoloji şirketlerini ortak alanda buluşturdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz