Youtuber’lardan kadın odaklı ‘Biz’ projesi

1
378 Okunma

YouTube, günümüzde dünya çapındaki en güçlü sosyal medya platformlarından biri. Ve ülkemizde severek takip ettiğimiz YouTuber’lar kadınların üretme, paylaşma ve dönüştürme gücünü ortaya çıkartan ‘Biz’ isimli bir projeye imza attı.

Nedir bu ‘Biz’ projesi?

Hepimizin hayatına etki etmiş, bize güç ve cesaret veren bir kadın vardır. Belki annemiz, belki tanıdığımız biri, belki de bir filmin karakteri… Youtuber’lar yarattıkları ‘Biz’ projesi ile çevresindekilere örnek olan, birilerinin hayatına dokunmuş cesur ve güçlü kadınların hikayelerini paylaşmaya davet ediyor.

Üretmekten, var etmekten, çevrelerine etki etmekten yılmayan ve bundan keyif duyan kadınların hikayelerini herkesle paylaşmak amacıyla başlatılan “Biz” projesi, diğer kadınların da harekete geçmesine motive olabilecek kadınların hikayelerini her detayı ile bize yansıtmaya çalışan bir hareket. ‘Biz’ projesinin amacı ise, içimizde yaşayan kahraman kadınların hikayelerinin paylaşılması ve bu hikayelerin Türkiye’nin her bir bir yanında yaşayan tüm kadınlar için ilham, cesaret ve güç kaynağı olması.

 

Projenin yaratıcı isimleri Merve Özkaynak, Rahşen Gülşan, Refika Birgül ve İlker Gümüşoluk önücülüğü ile başlatılan proje, kendi hikayesini paylaşmak isteyen kadınların destekleri ile hayat bulacak. Projenin ilk hikaye kahramanları olacak isimler “Damal Bebeklerin Anası” Figen Atmaca, ünlü modacı Zeynep Tosun ile geleneksel tel kırma sanatını buluşturan Hatice Karadağ, “hayata etki eden güçlü kadınların sesini hep beraber duyurma” çağrısında bulundu.

Nasıl katılabilirsiniz?

Siz de hikayeniz ile birlikte bu projede yer almak istiyorsanız, buradan doldurulacak anketlerle katılabilirsiniz. Hayatında kazandıkları başarılarla bir efsanaye dönüşmüş ya da o efsanelerden biri olmaya aday kadınların hikayelerinin Youtuber’lar tarafından anlatılacağı projede, hikayeler yapılan anketler üzerinden anlatılacak.

1 Yorum

  1. Tebrik ederim öncelikle , küçük ve amatör bir seramik atölyem var , ticari değil , derneklere katkı amaclı kermesler duzenledik 3 kez ,cogu evde el işi yapan kadınlar katılıyor kermeslere . Hem bu kadınlara hem projeye bır faydam olurmu dıye yazmak istedim

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz