Yüz temizleme cihazı kullananlar için ipuçları

2
490 Okunma

Sağlıklı ve güzel bir cilt için kullanabileceğimiz pek çok çeşit yüz temizleme cihazı bulunuyor. Bu cihazların kimi cildimize iyi gelirken kimi cilt sağlığımızı bozabiliyor. Bazen de onları yanlış kullandığımız için olumsuz sonuçlar alabiliyoruz. Bu içeriğimizde yüz temizleme cihazı kullananlar için ipuçlarını derledik.

Doğru fırça başlığını seçin

yuz-temizleme-cihazi-kullananlar-icin-ipuclari-1

Cildiniz için doğru fırça başlığını seçmek çok çok önemlidir. Birçok yüz fırçası, tabana takılıp çıkarılabilen çok sayıda başlık türüyle gelir. Bazıları akneye meyilli ciltler için en iyidir, bazıları ise çok kuru, hassas ciltler için daha iyi çalışır. Bu nedenle cilt tipinize en uygun fırça başlığını seçmelisiniz.

 Lekeler veya sivilceler çıkıyorsa endişelenmeyin

yuz-temizleme-cihazi-kullananlar-icin-ipuclari-2

Yüz fırçasını ilk kullanmaya başladığınızda yüzünüzde leke ve sivilceler çıkıyorsa endişelenmeyin. Bu durum çok doğaldır. Cildiniz bir sivilce ile reaksiyona girdiğinde, temizleme fırçasını birkaç gün kullanmayı bırakın. Herkesin cildi farklıdır, bu yüzden gerçekten teniniz için neyin işe yaradığını detaylıca araştırın.

Fırça başlığını başka bölgelerde kullanmayın

yuz-temizleme-cihazi-kullananlar-icin-ipuclari-3

Yüzünüzde kullandığınız fırça başlığını asla vücudun farklı bölgelerinde kullanmayın. Cildinizde güzel sonuçlar gördükten sonra, lekeye eğilimli diğer bölgelerde kullanmak cazip gelebilir. Bunu yapmayın! Bu bakterilerdeki dengesizlik ve tüm alanları daha da kötüleştirir.

Fırçanızı temiz tutun

Fırça başlığınız her kullanımdan sonra temizlenmelidir, aksi takdirde cildinize bakteri bulaştırma riskiniz vardır. Ilık su altında durulayın ve kılları temizlemek için bir makyaj fırçası temizleyici veya kokusuz sabun kullanın. Saklamadan önce kurumasına izin verdiğinizden emin olun.

2 YORUMLAR

  1. Uzun süre Foreo Luna 3 kullanıyorum ve şimdiye kadar kullandığım hiç bir yüz temizleme fırçasında bu rahatlığı ve derinlemesine temizlik hissini bulamadım. Silikonun antibakteriyel olması, fırça başlığının belirli aralıklarla değiştirilmesi gereken cihazlara göre kocaman bir artı özelliği Luna 3’ün ?

  2. Ne yazık ki bu yüz fırçalarının çoğu ıslak kalınca mikrop yuvasına dönüşebiliyor. Alırsam paramı biriktirir Foreo alırım, yoksa yüzümü ellerimle yıkamaya devam ??

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz