Zoom toplantılarını manipüle edenler için sert hamle

0
269 Okunma
Zoom toplantılarını manipüle edenler

Karantina günlerinde insanlar evlerinde iş görüşmelerini ya da öğrenciler çevrim içi derslere katılmak zorunda kalıyor. Zoom gibi görüntülü ve sesli görüşme uygulamaları ise şu an patlama yapmış durumda. Bundan kaynaklı olarak hedef haline getirilen bazı kişiler belirli Instagram ve Twitter hesapları üzerinden taciz ediliyordu. Söz konusu duruma el atmayı planlayan Instagram ve Twitter sert önemler almayı hedefliyor.

Zoom görüntülü konuşma uygulamasına alternatifler

Zoom toplantılarını manipüle edenler tespit ediliyor

Zoombombing adı verilen linç kampanyası adına yapılmış paylaşımları ve konu etiketlerini kaldıracağını açıklayan Instagram, bu kişiler hakkında da hesapların kime ait olduğunun tespit edilmesinin yanında kalıcı olarak platformdan uzaklaştırabilir.

SÖz konusu durumu Instagram’da anonim ve çok takipçisi olan hesaplar yapıyor. Örneğin bir hesabın biyografisinde;” Öğretmenlerinizden nefret ediyorsanız bize söyleyin. Zoom baskınlarına başlıyoruz.” yazıyor.

Konuya dair yapılan açıklamada söz konusu durumu açıklayan bir terim de kullanılıyor: Zoomraiding ya da Zoombombing. Bu kelime ise biri ya da birilerinin Zoom üzerinden görüntülü aramayı kesintiye uğrattığı ve nefret içerikli konuşmalar ile birlikte küfür ve pornografi gibi uygunsuz veya beklenmedik içerikleri paylaştığı bir tür çevrim içi taciz türü olarak tanımlanıyor.

Instagram, The New York Times‘ın bu amaçla oluşturulmuş 153 Instagram hesabını keşfetmesinden sonra Zoombombing için kullanılan hesapları ve konu etiketlerini kaldırma sürecinde olduğunu söyledi. Bu hesaplar, kullanıcılardan bir şifre ile korunan video konferanslarına giriş yapmaları için Zoom toplantı kodlarını paylaşmalarını istiyor. Sonrasındaysa olan oluyor ve toplantı manipüle edilmiş oluyor.

Bazıları şakadan öteye gitmiyor olsa da FBI konu hakkında açıklama yaptı. Bazı siyasi ve dini grupların da işin girmesiyle durumların karışabileceğini ve müdahale etmek zorunda kalabileceklerini söylüyor.

Benzer durumların bazı Twitter hesaplarında da tespit edilmesinin ardından yetkililer duruma müdahale edecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz