Adam Mosseri Instagram hakkındaki eleştirileri yanıtladı: Fotoğraftan vazgeçmiyoruz!

0
196 Okunma
Adam Mosseri Instagram hakkındaki eleştirileri yanıtladı: Fotoğraftan vazgeçmiyoruz!

Popüler sosyal medya platformu Instagram, TikTok benzeri özellikleri getiremeyi abartınca tepki yağmuruna tutuldu. Kişisel eleştirileri aşarak imza kampanyasına dönüşen tepki ünlülerin desteği ile geniş kitlelere yayıldı. Tepkiler üzerine Adam Mosseri akıldaki soruları yanıtlayan bir video yayınladı. İşte detaylar.

Kylie Jenner ve Kim Kardashian’dan Instagram’a tepki: “TikTok olmaya çalışmayı bırak”

Adam Mosseri Instagram güncellemeleri ile ilgili açıklama yaptı

Instagram

Sosyal medya platformları zaman zaman birbirleri arasında özellik geçişleri yapıyor. Bu konuda Reels ile TikTok benzeri bir özelliği bünyesine taşıyan Instagram, geliştirmeleri abartınca tepkiye neden oldu. Kullanıcıların neredeyse TikTok’a benzemeye başlayan Instagram’dan şikayeti çığ gibi büyüdü. Öyle ki Change.org’da bu konu ile ilgili bir imza kampanyası başlatıldı. Instagram’ın popüler isimlerinden Kylie Jenner ve Kim Kardashian’da kampanyaya destek verdi. Ünlülerinde dahil olduğu imza kampayası kısa sürede daha fazla kişiye ulaştı. Tüm bu tepki yağmuruna Adam Mosseri sessiz kalmadı. Kullanıcıların kalbini ferahlatacak açıklayıcı bir videoyu kişisel Twitter hesabında paylaştı. İşte o paylaşım;

Adam Mosseri kullanıcılarına bu kısa video ile seslendi. Çağın gereklerine ve yeni trendlere ayak uydurmaya çalıştıklarını ifade eden Mosseri, Yaptığı güncellemeleri savundu. Instagram’ın temel özelliği olan fotoğraf paylaşımının devam edeceğini ve bu temelden vazgeçmeyeceklerini de dile getirdi. Fakat kullanıcıların genelinin video tüketimine yöneldiğini ve bu alandaki geliştirmelerinin de devam edeceğini belirtti. Halihazırdaki testlerin iyi ya da kötüyü ayırmak için bir deneme olduğunu ve iyi olanı tercih etmek için çabaladıklarını da söyledi.

Yayınladığı video ile akıldaki soruları yanıtlayan Mosseri’nin açıklaması hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz