AirPods, yakın zamanda işitme sağlığı özellikleri kazanabilir

0
1.051 Okunma

Apple’ın AirPod’ları, kişisel ses cihazlarının önümüzdeki yıllarda işitme sağlığı özelliklerini içermesi olasılığıyla, kullanıcıların sağlıklı kalmasına yardımcı olmada daha kullanışlı hale gelebilir.

Apple AirPods önümüzdeki birkaç yıl içinde sağlık özelliklerine sahip olacak

AirPods ve AirPods Pro, aynı anda uzun süre takılma eğilimleri göz önüne alındığında, gelecekte sağlıkla ilgili özellikler kazanmaya hazır harika aksesuarlardır. Bu çabanın bir parçası olarak, kulaklıkların birkaç yıl içinde gelişmiş işitme sağlığı özellikleri sunabileceği düşünülüyor.

Bloomberg için pazar günkü “Power On” haber bülteninde Mark Gurman, Apple’ın AirPods serisini “önümüzdeki bir veya iki yıl içinde bir sağlık aracı haline getirmek” için yükseltmeler yapacağına inanıyor. Bu yükseltme, aksesuarları kullanarak “bir tür işitme verisi alma” özelliğini içerebilir.

airpods-yakin-zamanda-isitme-sagligi-ozellikleri-kazanabilir-1

Gürman’ın yorumlarına göre “sağlık aracı” unsurları, Apple Watch’un kullanıcılara sunduklarının doğal bir uzantısı olacak ancak işitme ile ilgili potansiyeli şu anda sunulandan çok daha büyük olabilir.

Patentler ve patent başvuruları, Apple‘ın kalp atış hızını izlemek ve kulak derisindeki kan akışını karakterize etmek için kulağı ve bir fotopletismogram (PPG) sensörünü kullanarak bir AirPods paketinde biyometrik algılama yetenekleri geliştirdiğine işaret ediyor. 2017’ye kadar uzanan dosyalarda ayrıca elektrokardiyogram sensörü, empedans kardiyografisi, galvanik cilt tepkisi, VO2 algılama ve cihaza dahil edilen termometreler gibi öneriler de var.

airpods-yakin-zamanda-isitme-sagligi-ozellikleri-kazanabilir-2

2014 yılına kadar uzanan bazı patentler, Apple’ın bir kulaklık kullanıcısının nabzını, sıcaklığını ve terlemesini izlemeyi düşündüğünü gösteriyor, bu nedenle şirket konuyu yıllardır inceliyor. Bu arada, 2018’de, diğer belgeler, Apple’ın sensörlerin ciltle daha iyi temas kurabilmesi için AirPod’lar için daha güvenli bir uyum oluşturduğuna işaret etti.

İşitme sağlığı tarafında, Apple, bir iPhone’dan ses alarak kullanıcının işitmesini geliştirmek için Canlı Dinleme de dahil olmak üzere bazı yetenekler sağlıyor. Bu arada AirPods Pro’daki Conversation Boost, yakındaki konuşmaları duymayı kolaylaştıran yardımcı bir teknolojidir.

Şu an için, bu özelliklerin hiçbiri FDA tarafından onaylanmadı ve bir işitme cihazının yerine geçemez, ancak daha önce bazıları AirPod’ların işitme cihazı takma ihtiyacını kabul etmek için ucuz bir ilk adım olarak hareket edebileceğini öne sürmüştü. Buna rağmen Apple’ın bu ve benzeri faydaları gelecekte daha “resmi” hale getirmek için çalıştığına inanılıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz