Akıllı ev teknolojileri hayatınızı kolaylaştırabilir

0
206 Okunma
akıllı ev teknolojileri

Akıllı ev teknolojileri birçok alanda fayda sağlıyor ve bu noktada hayatımızı kolaylaştırabilir. Oldukça pahalı gibi duran ama aslında pratikteki faydalarının ve tasarrufların yanında çok da göze batmayan akıllı ev teknolojilerini kullanmak mantıklı. Ülkemizde çok da çeşidi bulunmayan ama yurt dışından alabileceğiniz bazı ürünler bulunuyor. İşte o ürünlerden bazıları.

Akıllı ev teknolojileri aslında hayatımızda bulunması gerekiyor

Nest Mini

Akıllı ev teknolojileri

Akıllı Google ev teknolojisi ürünleri arasında oldukça pahalı olsa da kendi içinde uygun fiyatlı olanları da bulunuyor. Onlardan birisi olan Google’ın akıllı hoparlörü Nest Mini, 49 dolarlık bir fiyat etiketiyle karşımıza çıkıyor. Türkiye’de ise 289 TL’den başlayan ve değişen fiyat etiketleriyle bulabiliyoruz.

Minik görünümü ve şık detaylar ile karşımıza çıkan bu ürünün tasarımsal olarak değişen bazı modelleri bulunuyor. Farklı renk seçeneklerinin yanında doğa dostu bir ürün olmasıyla dikkat çekiyor. Ürünün üst kumaşı yüzde yüz dönüştürülmüş plastikten oluşurken, ürünün gövdesi yüzde 35 geri dönüştürülmüş olarak karşımıza çıkıyor.

Fiziksel tuşlar bulunmayan Google Nest Mini de sizlere LED ışıklar eşlik ediyor ve sizi yönlendiriyor. Artırılabilir bir hafızaya sahip ürün Google’ın Sesli Asistanı ile entegre çalışıyor. 40 mm sürücüsüyle 360 ​​derece sese sahip olan Nest Mini Google Home Mini’nin iki katı bas sesine sahip olduğu söyleniyor.

Tp-Link Tapo Akıllı Mini Wi-Fi Soketi

Akilli-ev- teknolojileri

Tp-Link akıllı Wi-Fi çözümleri arayanlar için oldukça hayat kurtarıcı olabiliyor. Akıllı mini Wi-Fi soketi ise normal ürünleri çevrim içi hale getirebiliyor. Bu sayede masa lambası ve kahve makinesi gibi elektronik cihazları çevrim içi yapabiliyorsunuz. 17 dolarlık fiyat etiketiyle karşımıza çıkan bu ürün Türkiye’de yaklaşık 130 TL olarak karşımıza çıkıyor.

Akıllı ampüller

Akilli-ev- teknolojileri-02

Ülkemizde de birçok markanın bulunduğu akıllı ampüller, çok çeşitli özelliklere sahip olmasa da yine de farkıl alternatifler denemeyi sevenler için tercih edilebilir.

Mobil uygulamalar üzerinden takip edilebilen ve renk ayarlarını, kapanması sürelerini ya da ışığın şiddetini ayarlayabildiğiniz akıllı ampül modellerine baktığımızda karşımıza Xiaomi Yeelight LED ampül çıkıyor. Yaklaşık olarak 179.90 TL olarak çıkan ürüne alternatif olarak Philips Hue Renkli Akıllı ampülü gösterebiliriz. Akıllı ampül seti olarak da alabileceğiniz bu ürünün set fiyatı yaklaşık olarak 1.017,15 TL şeklinde karşımıza çıkıyor.

Lenovo akıllı masa saati

Akilli-ev- teknolojileri

Geleneksel masa üstü saatlerinden farklı olarak Google Sesli Asistan ile birlikte çalışan bu akıllı saat, elinize almadan alarm kurmanızı sağlayarak, birçok özelliği sesli asistan ile ayarlamanızı sağlıyor.

Fotoğraf makinesi gibi: Akıllı çamaşır makinesi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz