Güzellik teknolojileri ve geleceği: Akıllı aynalar

0
620 Okunma
Güzellik teknolojileri

Yapay zeka teknolojilerinin gelişmesiyle sağlık teknolojileri de oldukça gelişti. Bu gelişmeye bağlı olarak güzellik alanında atılan adımlarda akıllanmaya başladı. En yeni bilimsel gelişmelere bağlı kalarak oluşturulan yüz kremlerinden, maskelerine kadar ya da akıllı aynalara kadar güzellik sektörü de teknolojiden nasibini alıyor.

Bu kapsamda Güzellik 4.0 olarak adlandırılan bu alanın, gelişmeleri de oldukça şaşırtıcı. Endüstri 4.0 teknolojilerini, güzellik sektöründe kullanmak yeni bir şey değil. Zira biraz önce de bahsettiğimiz gibi bu sektör bir süredir kendi içinde teknolojiyi barındırıyor.

güzellik teknolojileri

Güzellik teknolojileri gelişiyor

Ev ortamında lazer epilasyon imkanı tanıyan teknolojilerden yine evinizde saç analizi ve bakımı yapabileceğiniz teknolojiler bulunuyor. Bu sayede güzellik teknolojileri sürekli gelişiyor desek yanlış olmaz. Örneğin güzellik markaları artık IoT(Nesnelerin İnterneti) ile maskeleri ve aynaları akıllandırmayı hedefliyor. Bu bile oldukça önemli bir adım olarak tanımlanabilir.

Dermatoloji sektörü için umut vaat eden bir diğer gelişmeyse, şirketlerin tüketicilerinin yüzlerini analiz edebileceği bir akıllı ayna teknolojisi. Bu alanda test edilen teknolojiler arasında yer alıyor.

Bir diğer gelişme ise şüphesiz içecek sektörünün akıllanıyor olması. Bu tüketiciler bazında her şeyi daha pratik hale getirebilir. Güzellik markaları dijital biralardan, bakım alanına kadar birçok farklı fikir üzerinde çalışıyor. Bu ise güzellik sektörünün teknolojiden ayrı düşünülemeyeceğini gözler önüne seriyor.

Akıllı spor aleti Mirror ile kişiselleştirilmiş antreman

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz