Akıllı Starbucks kalemiyle kolay ödeme yöntemi!

0
449 Okunma
Starbucks

Gelişmiş teknolojiyle gündeme sürekli gelen Japonya’da kahve siparişini ödemede yeni bir döneme geçiliyor. Bundan böyle Starbuck’tan kahve satın almak isteyenler Starbucks kalemiyle bu ödeme işlemini gerçekleştiriyor. Bu kalemin adıysa Starbucks Touch: The Pen olarak adlandırılıyor.

Oldukça şık duran bu kalem tasarımına gerek var mıydı bilmiyoruz ancak oldukça farklı duruyor. Zira bir süredir gelişen akıllı telefon ekosisteminde ödemelerin çoğu temassız kart özelliği ve telefonlardaki bazı uygulamalar ile kolay bir şekilde hallediliyor.

Starbucks Touch: The Pen nasıl kullanılıyor?

Bahsedilen bu kalem ise dijital cüzdan uygulamasıyla beraber NFC okuyucu içeriyor. Böylelikle yanınıza yukarıda bahsettiğimiz gibi telefonuzu ya da cüzdanınızı almadığınızda oldukça faydalı bir ürün olacak gibi duruyor.

Popüler kahve zinciri farklı ülkelerde farklı ürünlerini piyasaya sürüyor. Bu kalem ile birlikte dördüncü ürününü sunmuş olan şirket Temmuz ayında birkaç günlüğüne kullanılabilen “ The Hug ” adlı NFC donanımlı küçük bir çanta çıkarmıştı.

Japonya’da bulunan  popüler yerli kart sistemine güç veren FeliCa teknolojisi ile çalışan bu kalem bu ayın sonunda satışa sunuluyor. 37 dolarlık fiyat etiketi ile birlikte, içinde bir miktar para yüklü olarak geliyor.  Yeni teknolojileri ve tasarımları merak edenler için oldukça yerinde bir ürün diyebiliriz.

Kış için kahve kupanız hazır!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz