Akıllı telefon ile gece fotoğraf çekmenin püf noktaları

0
435 Okunma
Akıllı telefon ile gece fotoğraf çekmenin püf noktaları

Eskiden kaliteli fotoğraf çekmenin tek yolu profesyonel cihazlar kullanmaktan geçiyordu. Gelişen teknoloji ve ürünler ile birlikte artık akıllı telefonlarla da iyi fotoğraflar çekiliyor. Fakat gece ve gündüz çekimleri arasında ciddi farklar ver. Birçok akıllı telefon hala gece çekimi konusunda çok iyi değil. Gece Modu özelliği ise aktif olarak kullanılamıyor. Siz de gece fotoğraf çekmeyi seviyor fakat iyi sonuçlar elde edemiyorsunanız, gece fotoğraf çekmenin püf nokrtalarına dikkat edebilirsiniz.

Gece fotoğraf çekmenin püf noktaları

Akıllı telefon ile gece fotoğraf çekmenin püf noktaları

Tüm akıllı telefonlarda gece ile gündüz çekimi arasında farklar var. Gece ışığın daha az olması nedeniyle ortaya çıkan bu fark destek ekipmanlar ya da daha doğru kamer kullanımı ile en aza indirgenebiliyor.

Gece modu kullanın

Akıllı telefonların kameraları çeşitli ayarlamaları önceden sizin için düzenler. Bu yüzden gece fotoğraf çekeceğiniz zaman Gece Modu özelliğini kullanabilirsiniz. Fotoğrafı aydınlık hale getirmenize yardımcı olacak bu özellik; ışık ayarlamasını manuel düzenden daha doğru yapıyor.

Uzun pozlama yapın

Eğer bir manzaraya karşı fotoğraf çekmek istiyorsanız uzun pozlama seçeneğini kullanabilirsiniz. Bazı telefonlarda ayarlanabilen pozlama süresi, genel olarak 30 saniye çekim yapıyor. Uzun pozlama yapılırken dikkat etmeniz gereken tek şey telefonu sabit tutmaktır.

Işık kaynağınızı iyi kullanın

Telefon flaşı kullanmak çoğu zaman kurtarıcı olabiliyor. Fakat bazı ortamlarda flaş daha kötü sonuçlara sebep olabiliyor. Telefona ek olarak destek olacak çeşitli ışıklandırmalardan yararlanabilirsiniz. Özellikle gün ışığı tonundaki aydınlatmalar fotoğrafınızı daha güzel gösterecektir.

Beyaz dengesi ayarını düzenlemeyi tercih edin

Gece fotoğraf çekmenin en önemli noktalarından bir tanesi de beyaz dengesini iyi ayarlamak. Ortamın ışığı ve elde etmek istediğiniz sonucu göre ayarlama yapabilirsiniz. Beyaz yada daha sıcak bir görüntü için sarı tonları tercih edebilirsiniz.

Fotoğraf düzenleme uygulamalarını kullanın

Tüm noktalara dikkat ederek fotoğrafı çektiniz ve hala memnun değilseniz düzenleme uygulamalarına başvurabilirsiniz. Gerekli ışık ve kontrast gibi ayarlar üzerinde düzenleme yaparak daha net sonuçlar elde edebilirsiniz.

Sizi Influencer yapacak 5 fotoğraf editleme uygulaması

Bu ve bunun gibi birkaç detaya dikkat ederek gece daha iyi fotoğraf çekebilmeniz mümkün. Özellikle ışık ayarlaması ve doğru açıyı kullanarak artık telefonlarınızda gece fotoğrafları çekebilirsiniz. Eğer tek seferlik değil sürekli fotoğraf çekmekten hoşlanıyorsanız destek ekipmanları satın alarak daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Siz gece fotoğraf çekerken en çok neye dikkat ediyorsunuz?

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz