Akıllı telefonların ekran koruyucu filme ihtiyacı var mı?

0
271 Okunma
Ekran koruyucu

Akıllı telefonların fiyatı her geçen gün artmaya devam ediyor. Hal böyle olunca elimizdeki cihazların değerini daha fazla biliyoruz. Koruyucu kılıflar, ekran filimleri ve çeşitli tedbirler ile telefona gelecek olası zararları engellemek en çok tercih edilen yöntemlerden. Telefonunun kasasını hasarlardan korumak için kılfı kullanmayı normal karşılıyoruz. Fakat ekran koruyucu filmler ile ilgili akıllarda bir soru işareti var. Gelin bu soruları birlikte yanıtlayalım.

Akıllı telefona ekran koruyucu takmalı mıyız?

Akıllı telefonların ekran koruyucu filme ihtiyacı var mı?

Telefon tanıtımlarında tasarım ve teknik özelliklerinin içinde çeşitli ekran özellikleri ile karşılıyoruz. Yaygın olarak kırılma ve çizilmelere karşı yüksek dayanıklılık gösteren Gorilla Glass camlar ya da benzerileri hepimizin telefonununda mevcut. Her geçen gün kendini yenileyen ve güçlenen Gorilla Glass ailesinin en yeni üyesi Victus modeli kırılma ve çizilmelere karşı çok yüksek koruma sağlıyor. Fakat yine de ekran koruyucu takmadan içimiz rahat etmiyor. Peki buna gerçekten gerek var mı? Aslında böyle bir tedbir almamıza teknik olarak gerek yok. Fakat eşyalarını hor kullanan bir insansınız bu sizin için bir ön tedbir olabilir. Yine de yüksekten sert zemine düşme gibi olaylarda telefonunuzun kırılmaması mümkün değil. Bu ürünlerin en büyük avantajı günlük çiziklere karşı ekranı korumak.

Ekran koruyucu kullanmanın zararı var mı?

Konu ekran filmi olunca akıllardaki ikinci soru da zararı var mı oluyor. Aslında doğrudan bir zarar yok. Fakat ekran filmleri cam kadar hassas yapıda olmadığı için dokunmatik performansınızı olumsuz etkileyebilir. Örneğin telefon camı ile ekran filmi olan camın dokunmatik performansı aynı değildir. Ayrıca filmler zamanlar sararabileceği için aralıklı zamanlarda değiştirilmediğinde görüntü şeklinde de olumsuz etki yapar.

Instagram hesabınızı 5 adımda popüler hale getirin!

Çizilmelere karşı telefonunuza ekran koruyucu taktırmak istiyorsanız cam koruyucuları tercih etmenizi öneririz. Bu sayede hava alan ve yırtılan daha az dayanıklı filmler yerine; ekranın görüntüsünü bozmayan ve daha iyi hissetiten bir koruyucuya sahip olursunuz. Ekran filmi takmamayı da tercih edebilirsiniz. O zaman telefonunuzu çizilmelere karşı korumak için daha dikkatli olmanızı öneririz.

Siz akıllı telefonlarınızı nasıl koruyorsunuz?

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz