Alman basınından TOGG’a övgü dolu sözler!

0
408 Okunma
TOGG

Almanya’nın önde gelen gazetelerinden Handelsblatt’ın yaptığı habere göre, yerli otomobil TOGG, kendi elektrikli otomobil ekosistemini oluşturup, Türkiye’nin kendi Tesla’sını ürettiği vurgusunu yaptı. Türkiye’nin son yıllarda bağımsız sanayi politikası izlediğini de belirten gazete, Türk şirketlerin savunma sanayii ve sağlık sektörü gibi birçok alanda üretim yaptığının da altını çizdi.

TOGG

TOGG Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş’ın konuyla ilgili açıklamaları

Handelsblatt, Türkiye’nin otomobilini üretmek için faaliyetlerini sürdüren TOGG Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş’la röportaj yaparak, sayfalarında; “Türk Tesla’sı: Bosch’un eski yöneticisi Türkiye’yi elektrik otomobil çağına nasıl taşımak istiyor?” başlığıyla Türkiye’nin otomobiline dair bir habere yer verdi.

“Fakat biz beklentilerin üstünde kalmaya kararlıyız. Başından beri küresel boyutta rekabetçi olmak istiyoruz. Batarya teknolojisi konusunda görüşmelerimiz devam ediyor. Her şey yolunda giderse yurt dışındaki rakiplerimiz için de pil üretebiliriz” dedi.

“Yurt dışındaki rakiplerimiz için de pil üretebiliriz” diyen CEO Gürcan Karakaş Türkiye’nin otomobilinin tek bir batarya şarjıyla 500 kilometreye kadar yol alacağına ve pilin 30 dakika içinde yüzde 80’e kadar şarj edilebilir şekilde üretileceğini de anlattı.

 

Samsung Apple ile şarj adaptörü konusunda dalga geçti!

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz