Amazon’dan dünyaya: Kasiyersiz mağazalar yayılıyor

0
207 Okunma
Amazon kasiyersiz magaza teknolojisi

Teknoloji ilerliyor ve Amazon da bu noktada önemli adımlar atıyor. İnternet üzerinden alışverişi başlatan ve dijitalleşmenin önemli adımlarını 1996 yılında atan Amazon’un geliştirdiği kasiyersiz mağaza teknolojisi için geri sayım başlıyor. Başka mağazaların da bu teknolojiye geçeğini duyuran TechCrunch, anlaşmalardan bahsediyor.

Alışverişte akıllı aynada kıyafet deneme dönemi!

Amazon kasiyersiz mağaza teknolojisi yayılacak

Teknoloji, müşterilerin alışveriş yapmasına izin vermek için kameralar, sensörler, bilgisayar görme teknikleri ve derin öğrenmenin bir kombinasyonunu kullanıyor. Daha sonra müşteriler ödemeyi sırada beklemeden yapıp, mağazayı terk ediyor. Oldukça faydalı olan bu sistem aslında marketlerde ”jet kasa” olarak kullandığımız sistemin çok daha gelişmiş hali.

Hem hızlı alışveriş yapmayı sağlayan hem de sistemin işleyişi noktasında olumlu etkiler sağlayan Amazon kasiyersiz mağaza teknolojisi oldukça pratik olmasıyla dikkat çekiyor. Amazon Go mağazalarında kullanılan bu sistem Reuters’taki habere göre başka mağazalar için de kullanılacak. Just Walk Out olarak adlandırılan sistem için birkaç mağaza ile anlaşma imzalayan Amazon, bu mağazaların adları hakkında bir açıklama yapmasa da kullanıma geçildiğinde hangi mağazalar olmuş olduğu görülecek.

Amazon kasiyersiz mağaza teknolojisi

Amazon açtığı yeni bir internet sitesi ile bu sistemi isteyen bütün mağazalar için kullanılabileceğini söylüyor. Birçok büyük şirket yıllardır bu teknolojiye ilgi duyuyor. Amazon bu nedenle internet sitesini açtığını ve Just Walk Out sisteminin satışa sunulduğunu söylüyor. Amazon’un sunduğu bu sistem “hızlı ve kolay alışverişi mümkün kılmak için gerekli tüm teknolojileri” içeriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz