Android kullanıcılarının yeni korkulu rüyası “Xenomorph”

0
355 Okunma
Xenomorph

Android yazılım sistemi açık kaynak kodlu olması sebebi ile oldukça kullanışlı. Hem yazılım geliştiriciler hem de kullanıcılar için avantajlı olan bu durum; zaman zaman dezavantaja dönüşebiliyor. Güvenli konusunda tehditler ile sık karşı karşıya kaldığımız sistemin yeni kabusu Xenomorph adlı malware oldu. İşte ayrıtılar.

Xenomorph nedir? Android kullanıcılarına nasıl zarar veriyor?

Xenomorph

Xenomorph Android mobil cihazlar için hazırlanan yeni bir malware. Bu kötü niyetli yazılımın ilk hedefinde ise banka bilgileri yer alıyor. Fast Cleaner mobil uygulaması ile telefonlara giren malware, iddia edilene göre 56 bankanın kullanıcı bilgilerine ulaştı. Şimdilik bu bilgiler Avrupa bölgesi ile sınırlı. Benzer uygulamalar ile birçok bilginin çalındığı Android dünyasında her geçen gün yeni bir tehdit uyarısı yapılıyor. Zararlı mobil uygulamalar hala Google Play Store içerisinde yer alıyor. Google, yazılım açıklarını her geçen gün yeni bir güncelleme ile kapatsa da ötü niyetli yazılımcılar geçecek bir kapı buluyor. Peki kullanıcı olarak biz neler yapabiliriz?

Android telefonu onarıma göndermeden yapmanız gerekenler

Android kullanıcıları malware zararlarından nasıl korunabilir?

Bunun için öncelikle bilinmeyen uygulamalardan uzak durmalısınız. Bunun yanı sıra bir uygulama indireceğiniz zaman, uygulamanın sahtesi mi gerçeği mi olduğuna dikkat edin. Gerçekliği anlamak için uygulama üretici firmaya ya da yorumlara göz atabilirsiniz. Mobil uygulamaların izinlerine mutlaka göz atın. Hangi konularda erişilebilir olduğunuzu göz ardı etmeyin. Tüm bunlara ek olarak Google’ın aldığı tedbirlerden faydalanabilmek için Android cihazını daima güncel tutun. Bu küçük adımlar ile kendinizi Xenomorph gibi malware yazılımlarından koruyabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz